Adalet Sen: “3600 ek gösterge, en çok yargı çalışanlarının hakkıdır”

Adalet Sen Genel Merkezi tarafından alınan kararla ülke genelinde eş zamanlı olarak, adliye çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesine yönelik, çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin basın açıklaması düze

VAN 28.04.2022 11:01:28 0
Adalet Sen: “3600 ek gösterge, en çok yargı çalışanlarının hakkıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da da bu kapsamda Adalet Sen Van Şubesi tarafından, Van Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar ve üyeler katıldı.
Açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar okudu. Hasar: “Bir devleti ayakta tutan adalettir. "Adalet mülkün temelidir" prensibini tüm adalet dairelerinde baş tacı ediyor oluşumuzun temel gerekçesi de adalete olan inancımız değil midir? Devletin üç ana erkinden biri olan yargının mutfağındaki yargı çalışanları hak ettikleri saygınlığı ve onurlu bir yaşama dair haklı taleplerini artık daha gür bir sesle dile getirmektedir. Hukukun topluma adil, eşit ve etkin dağılımında, mesaisine giriş saati belli olup çıkış saati belli olmayan, mesai kavramının adaletin tecellisinde önemi olmadığına dair inancı, gayreti ve özveriyi her daim çalışma hayatlarına nakış nakış işleyen yargı çalışanları ötekileştirilmemek, yalnız bırakılmamak gibi temel taleplerden başka bir şey istememektedir” dedi.
Hasar, şöyle devam etti: “Adalet duygusunu tüm çalışanlara yayabilmenin yolu her meslek grubuna adil ve eşit davranmaktan geçer. Yıllardır sendikamız Adalet Sen'in ve dolayısıyla tüm yargı çalışanlarının haklı talebi olan 3600 ek göstergeden faydalanma arzusunun, yapılan açıklamalarla yargı çalışanlarının unutulduğunu görmek acıtıcı ve incitici olmuştur. Her bir meslek grubunu tenzih ederek belirtmek isteriz ki, yargı çalışanı 3600 ek gösterge kapsamına alınan 4 meslek grubundan daha az önemsiz ve değersiz değildir. Çalışma hayatı boyunca pek çok zaruri ve sosyal ihtiyacından vazgeçen yargı çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına dahil edilerek en azından emekli olduktan sonra ani bir gelir kaybına uğramak istememekte ve bu noktada eşitlik ve adalet talep etmektedir. Bu talep haklıdır, bu talep yerindedir ve bu talep insanidir. Hakkımız olan 3600 ek gösterge düzenlenmesinden tüm yargı çalışanlarının yararlanması için elimizden gelen her türlü yasal yolları denemekten de, sesimizin duyulması için haykırmaktan da asla geri durmayacağımızı belirtmek isteriz.  Bu anlamda sözleşmeli personele kadro konusunda hükümetin atacağı adımları yakından takip etmekte ve Adalet Sen olarak sürekli verilen sözleri hatırlatan duruşu sergileyeceğimizi belirtmek isteriz. Yargı çalışanı olarak varlığımızın farkına varılmasını, ayrımsız olarak hiçbir meslek grubunu öncelemeden eşit haklar ve  eşit koşullar istemekteyiz. Fatih Sultan Mehmet Han'ın da "Adaleti öldürürsen devlet ölür" sözünü hatırlatıyoruz. Yargı çalışanları Yargı/Adalet Hizmetleri sınıfına geçirilmelidir. 3600 Ek gösterge  en çok yargı çalışanlarının hakkıdır! Adalet Bakanlığında sözleşmeli olarak istihdam edilen meslektaşlarımız emsalleri gibi derhal kadroya alınmalıdır. Enflasyon farkları aylık olarak maaşa yansıtılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Haber: Mehmet Selim KURT