Açılma kararı, esnafı mutlu etti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından sonra alınan kararlar doğrultusunda uzun bir süredir pandemiyle mücadele kapsamında alınan kararlar gereği kapalı kalan‘restaurant, kafeterya, lokanta, tatlıcı, pastacı, kır

VAN 5.03.2021 10:52:30 0
Açılma kararı, esnafı mutlu etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da da uzun bir süredir kapalı kalan söz konusu iş yerleri kepenklerini kaldırarak çalışmaya başladı. Başta kahvehaneler olmak üzere vatandaşların uğrak yeri olan çay bahçeleri de bu kapsamda hizmet vermeye başlarken, özellikle Van halkının uğrak yerlerinden biri olan Kardeşler Çay Evi de müşterilerini kabul etti. Uzun bir süredir koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında kapalı kalan Kardeşler Çay Evi’nin müdavinlerinin özlemini duyduğu o ses de tekrar yükselmeye başladı; ‘Dolayı usta çek bir çay, kaymaklı olsun...’

Kardeşler Çay Evi sahibi Dolayı Öztürk, uzun bir aradan sonra yeniden açıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek: “Böyle bir karar aldıkları için yetkililere teşekkür ediyoruz. Zaten kararın bu yönde olması gerekiyordu, kapasitenin yüzde 50 olması da bu süreçte iyi oldu. Bilindiği gibi bizim bölgemizde yaşayan insanların çoğunluğu kahvehanelerde, lokantalarda ve benzeri hizmet sektöründe çalışır. Yani gündelikçi insanlar. Kapalı kalınan süreçte gündelikçi insanlar en az esnaflar kadar sıkıntı yaşadı. Bu nedenle yeniden açılma kararı hem bizi, hem söz konusu sektörlerde çalışanları mutlu etti”dedi.

“MUTLUYUZ”

Lokanta, çay ocakları ve benzeri işletmelerde çalışan insanların yeniden işine dönmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Kardeşler Çay Evi sahibi Dolayı Öztürk, alınan kararın iş yeri sahiplerini sevindirdiği kadar, çalışanları da sevindirdiğini söyleyerek: “Uzun süredir biz ve bizim gibi işletmelerin çoğu kapalıydı, hakikaten bu kapalı kalma sürecinde mağdur olan esnaflar oldu ama yeniden açıldık, çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Böyle bir karar aldıkları için yetkililere teşekkür ediyoruz. Zaten kararın bu yönde olması gerekiyordu, kapasitenin yüzde 50 olması da bu süreçte iyi oldu. Bilindiği gibi bizim bölgemizde yaşayan insanların çoğunluğu kahvehanelerde, lokantalarda ve benzeri hizmet sektöründe çalışan insanlar. Kapalı kalınan süreçte gündelikçi insanlar en az esnaflar kadar sıkıntı yaşadı. Bu nedenle yeniden açılma kararı hem bizi, hem söz konusu sektörlerde çalışanları mutlu etti” ifadelerini kullandı.

“ÇARŞI PAZARA BİR CANLILIK GELDİ”

Açılma kararının alınmasıyla vatandaşların kendisini arayarak tebrik ettiğini ve karardan duydukları mutluluğu kendisine bildirdiklerini sözlerine ekleyen Öztürk: “Yeniden açılma kararından sonra çok kişi beni telefonla aradı, 'çok şükür tekrar özlediğimiz o sıcak ortama kavuşuyoruz, gözünüz aydın, iş yeriniz tekrar açılıyor' dedi. Arayanlar, 'Hasret bitiyor, kahve ortamını özledik, sizleri özledik, çayınızı, tarçınınızı özledik, ortamdaki muhabbeti özledik' gibi söylemlerde bulundular. Sabah saat 07.00’da işe başladık, ocağımızı ateşledik, insanlarımız yavaş yavaş gelmeye başladı. Gelen müşterilerimizin yüzünün güldüğünü gördük. Çünkü iş yerleri kapalı olduğu zaman insaların morali de iyi olmuyor ama iş yerleri açık olduğu zaman yüzleri gülüyor, şehir gülüyor. Çarşı pazara bir canlılık geldi, esnaf uzun zamandır kapalıydı, şimdi temizliğe başladı, herkes dükkanını temizliyor, iş yerinin önünü temizliyor, insanlarda bir sevinç havası var, herkes çok mutlu.” şeklinde konuştu.

“80 YILLIK MEKÂN”

Kardeşler Çay Evi sahibi Dolayı Öztürk, 80 yıllık bir mekân olduklarını da belirterek: “1942’den beri var olan ve bilinen bir işletmeyiz. İşletmemiz yaklaşık 79-80 yıllık bir tezgâhtır, insanların buluştuğu bir adrestir, güven duyulan bir mekândır. Yani iş yerimize gelen insanların kendilerini huzurlu bulduğu, güven duyduğu bir ortam, yaptıkları sohbetler eşliğinde çayını içtikleri, kahvesini içtikleri, tarçınını içtikleri, gündemi takip ettikleri ve tartıştıkları bir mekândır iş yerimiz. Bilindiği gibi Van’da ‘kaymaklı çay’ içilir ve kaymaklı çay denilince en çok tercih edilen mekânlardan biriyiz. Kaymaklı çay içmek isteyenler kardeşler çay evine gelir ve Dolayı ustanın elinden kaymaklı çayını içer.” dedi.

Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi