Abdülhâkim Arvasi Hazretlerinin hatırası ibadete açıldı

Başkale ilçesinde Abdülhâkim Arvasi Hazretlerinin hatırası olan ve 3 yıl önce restorasyon çalışmaları başlayan camii, ibadete hazır hale getirildi.

VAN 26.06.2015 17:57:46 0
Abdülhâkim Arvasi Hazretlerinin hatırası ibadete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Abdulhâkim Arvasi Hazretlerinin hatırası olan ve aslına uygun restore edilen camide halen çok eksik olmasına rağmen halk yoğun ilgi gösteriyor.
Başkale'de Büyük İslam Alimi, Mütefekkir, Abdulhakim Arvasi Hazretlerinin hatırası olan cami restore edilerek aslına uygun hale getirildi.
1860 yılında Başkale'de doğan Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin Camii'nin restorasyondan geçti. Camiide çoğu eksiklik olmasına rağmen halka hizmet etmeye devam ediyor. İlçe müftüsü Mehmet Zeki Serdaroğlu tarafından kıldırılan Cuma hutbesine yoğun ilgi vardı.
İlçe müftüsü Mehmet Zeki Serdaoğlu yaptığı açıklamada; "İlçemizin tek tarihi camisi olan Seyyid Abdülhekim Arvasi Camii'nde Seyyid Abdulhekim Hazretlerini sevenlerinin camiye olan ilgilerini kesmemelerini özellikle istiyoruz. Bu noktada yapılacak bütün dini faaliyetlerde onlarında katkılarını bekliyoruz.Camimizde halen müteahhit firmadan kaynaklı çok eksiklikler var. Bunların tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunduk" dedi.

Bölge: Zafer Tayfur