ABD KONSOLOSU TAKVA İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ?

ABD Adana 2. Konsolosu Van TSO’da

VAN 9.09.2013 23:57:32 0
ABD KONSOLOSU TAKVA İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ?
Tarih: 01.01.0001 00:00
ABD Adana 2. Konsolosu Van TSO’da
Amerika Birleşik Devletleri Adana 2. Konsolosu J.M. Saxton-Ruiz başladığı Van Gezisinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti. Birkaç günlük Van ziyaretinde çeşitli temaslarda bulunduğunu belirten Ruiz, Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretini önemsediğini ve Van’ın ekonomik potansiyeli hakkında önemli bilgiler edindiğini dile getirdi.
Ziyarette Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, tamda ayrışmanın konuşulduğu dönemde meydana gelen depremle birlikte Türkiye’deki tüm yurttaşlar bütünleşme ve birlikte yaşamı iradesi göstererek Van’da bunu hayata geçirmişlerdir. 74 milyon Türkiyeli Van için bir araya gelmiş, yaraları sarmaya başlamıştır ifadesini kullanarak “Ancak Türkiye’de bölgeler arası gelişmişlik farkı çok büyük. Hükümet depremde ilimize duyarlılık göstermiştir. Ancak o dönemki ilgi ve alakanın sürdürülebilir yerel kalkınmaya dönüşmesi umudumuz hala devam ediyor. Van güçlü potansiyelleri olan bir kenttir. Barış süreci ümitlerimizi artırmıştır. Buraya yeni girişimciler ve yatırımcılar bekliyoruz. Özellikle Van’ın sahip olduğu potansiyelleri sizin vasıtanızla Amerikalı İşadamları ile buluşturmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
Takva, Madencilik, Yenilenebiliri Enerji, Turizm ve Hayvancılık potansiyeli yüksek olan Van’ın yeni yatırımcılar için önemli bir yatırım olanı olacağının altını çizerek “Genç dinamik bir nüfus yapımız var. Ticaret ve ekonomi insanın olduğu yerde gelişir. Van 10 yıl önceki demografik yapıya sahip değil. Nüfusu 3 kart arttı. Dolayısı ile her alanda bakir yatırım olanakları ile Van yeni girişimcileri bekliyor”
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva, Amerika Dışişleri Bakanlığının kendi Vatandaşlarına Türkiye’nin güneydoğusuna gitmeyin yönündeki açıklamalarının kendilerini üzdüğünü ve endişeye sevk ettiğini hatırlatarak En büyük Müttefikimiz olan ülkeden bunu duymak üzücü. Bizler Suriye’ye silahlı müdahaleden çok siyasal çözümlerin masada olacağı seçeneklerin devreye alınmasını istiyoruz dedi.
ABD Adana 2. Konsolosu J.M. Saxton-Ruiz ise Adana’nın Türkiye’de ilk görev yeri olduğunu belirterek “Bende Bölgede çalışma alanımda olan illeri tanımak, kentteki kurumlarla tanışmak üzere buraya geldim. Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretini kentim ekonomi yapısını öğrenmem açısından önemsiyorum. ABD olarak Suriye de çatışma ortamını istemiyoruz. Bizlerde çözümün siyasi müzakere ile olmasını istiyoruz. Ancak bazen şartlar sizi en son tercihi yapmaya zorlayabiliyor” dedi.
2. Konsolos Ruiz, Van’ın önemli potansiyelleri olana bir kent olarak gördüklerini belirterek “Van’ın yatırım olanaklarını ve potansiyellerini Amerikalı İşadamları ile buluşturmak istiyoruz. Bunun için sürekli görüşmeler yapmaktayız. Özellikle Yenilenebilir Enerji Kaynakları işadamlarımızın ilgilenebileceği bir alan. Bunun için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Ziyarette Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ve Meclis Üyesi Yusuf Konak’da hazır bulundu.