Abalı Kayak Merkezi, sezonu açtı

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan ve her kış sezonunda binlerce kayak severi ağırlayan, geçtiğimiz yıl kar yağışının az olması nedeniyle sezonu açamayan 2 bin 800 rakımdaki Abalı Kayak Merkezi, birinci etabı sezonu açtı.

VAN 6.01.2022 11:16:33 0
Abalı Kayak Merkezi, sezonu açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van merkeze 37 kilometre mesafede bulunan ve her yıl Mart ayının sonuna kadar binlerce kişinin kayak, kayaklı koşu, rafting ve snowboard yaptığı ve çevre illerden de birçok kayak severin geldiği Abalı Kayak Merkezi, birinci etabı sezonu açtı.

Geçtiğimiz yıl yeteri seviyede kar düşmemesi nedeniyle sezonu açamayan Abalı Kayak Merkezi, bu yıl birinci etabını kayakseverlerin hizmetine açtı. Son yıllarda istenilen kar seviyesinin olmamasından dolayı kayakseverlerin hizmetine açılamayan Abalı Kayak Merkezi, bu yıl ilk etabını açtı.

2020 yılında çok kısa bir süreliğine açılan, 2021 yılında ise kar yağışının az olmasından kaynaklı kayakseverlerin hizmetine açılamayan Abalı Kayak Merkezi, bu sezon birinci etabını açmasıyla, yoğun ilgi gördü.

Merkezi pist eğimi, kar kalınlığı, kar kalitesi ve pist uzunluğu ile dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olmaya aday olan Abalı Kayak Merkezi'nin bu yıl istenilen düzeyde hizmet vermesi bekleniyor.

Abalı Kayak Merkezi'nin birinci etabının açılması, kayakseverleri sevindirdi. Van'da son günlerde yoğun kar yağışıyla birlikte, kayak merkezine de istenilen seviyede kar düşmesiyle, hizmete açılmaya başladı.

Van'da 2 bin 800 rakımdaki Abalı Kayak Merkezi'nde. son günlerde etkili olan kar yağışıyla sezon açıldı. Kayak severler ile vatandaşlar ilk günden kayak merkezine akın etti.

Abalı Kayak Merkezi, kayak yapacak duruma gelmesiyle sezonu açarken, geçtiğimiz yıl buradan istifade edemeyen kayakseverlerin bu yıl yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

"KAYAK SEVERLERİ BURAYA BEKLİYORUZ"

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "3 yıldır kar yağışının az olmasından dolayı kayak merkezimizi kayakservelerin hizmetine açamıyordu. Dün itibariyle kayak merkezimizin birinci etabını hizmete açtık. Kar seviyesi arzu ettiğimiz miktarda olmazsa bile tesisi faal olarak kullanabileceğimiz kar miktarıyla karşı karşıyayız. Böylece birinci etabın karını ezerek hizmete açtık. Kayak severleri buraya bekliyoruz. Burada kar olmadığı için şuanda sporcularımız Hakkari'de kamptalar. Antrenmanlarını orada yapıyorlar. Birkaç gün sonra oradan geri çekerek, çalışmalarını burada devam ettireceğiz. İkinci etapta istenilen seviyede kar yok. İkinci etapta uygun olan alanlarda bir ezme çalışması yapılacak ama hizmete alabilmemiz için bir miktar daha kara ihtiyacımız var. Oraya da yeteri seviyede kar düşesiyle, orayı da kayakseverler ile sporcularımızın hizmetine açacağız" dedi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz