Abalı'da kayak sezonu devam ediyor

Van merkeze 40 kilometre uzakta bulunan Gevaş'taki Abalı Kayak Merkezi'nde kayak sezonu devam ediyor. Kayak merkezine gelen çocuklar kızakla kayarak güzel vakitler geçirirken, amatör kayakçılar 1. Etapta, profesyonel kayakçılar ise zi

VAN 22.02.2022 10:37:50 0
Abalı'da kayak sezonu devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz yıllarda kar yağışı olmaması nedeniyle sezonu açamayan Abalı Kayak Merkezi'nde bu yıl kar yağışının fazla olmasıyla birlikte kayakseverlerin yüzü gülmeye başladı.

Hafta sonu kayakseverler tarafından büyük ilgi gören Abalı Kayak Merkezi'nde, keyifli dakikalar yaşandı.

Söz konusu Kayak Merkezi işletmeciliğini yapan İbrahim Demir gazetemize açıklamalarda bulunarak, "Öncelikle böyle güzel bir memlekette, böyle çok amaçlı bir tesisi işletmekten dolayı çok mutluyuz. İş ortaklarımız Savaş Pazarbaşı, Neşe Önay hanımefendi ve 30 kişilik ekip arkadaşlarımız ile birlikte, halkımıza her noktada hizmet edebilmek için tabiri caizse gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Abalı Kayak Merkezi'mizde bu yıl uygulamaya soktuğumuz otel hizmetinin yanı sıra market, kafeterya, kayak malzemesi kiralama, 1. etap, 2. etap telesiyej ve teleferik aralıksız olarak devam etmektedir. Ayrıca yamaç paraşütü için de son derece elverişli bir ortama sahip olma özelliği ile kış turizmi için en gözde mekanlar arasında yerini almıştır. Eğitmenler eşliğinde kayak öğretme işi, çocuklar için ise kızak keyfi Abalı Kayak Merkezi'nde devam ediyor. Özellikle milli sporcuların antrenmanlarını haftanın 7 günü yapabilmeleri bakımından çok önemli bir yere sahip olan Abalı Kayak Merkezi'miz son zamanlarda İranlılar tarafından da büyük bir ilgi görmektedir. Van merkez ve 13 ilçenin yanı sıra komşu iller Muş, Bitlis, Hakkari gibi illerden de kayakseveler Abalı Kayak Merkezi'ni tercih etmektedir" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş