923 km sulama kanalı temizlendi

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alan çalışmaları ile önemli hizmetler veriyor. Belediye, kentin kırsal kesimlerinde bulunan 317 sulama göletini kullanılabilir hale getirirken, Nisan ayından bugüne kadar 923 kilometrelik sulama kanalını

VAN 16.06.2015 19:59:24 0
923 km sulama kanalı temizlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın büyükşehir statüsü alması ile birlikte kurulan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bitkisel ve hayvansal üretimin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Çiftçinin hayatını kolaylaştırmak, ekinlerin kurumaması için kanal ve göletler oluşturmak ve atıl durumda bulanan tarım arazilerini yeniden üretime kazandırmak için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla çiftçilere nefes aldırttı. Büyükşehir Belediyesi bunların yanında köylüleri üretime teşvik etmek ve geri dönüşlerin kolaylaşması için de çalışmalar yapıyor. Yıl içerisinde toplam 23 bin 500 meyve fidanını da köylere dağıtan belediye, kırsal projeleri uygulamaya yıl boyunca devam edecek.

Kırsal bölgelerde tarımsal sulama sorunlarının yaşanmaması için ilk kezkapsamlı çalışmalar yapan Van Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan 2015 tarihinde başladığı kırsal alan çalışmalarına kentin tüm alanlarında devam ettireceğini açıkladı. 25 ayrı noktada sulama göletleri, sulama havuzları, bentler ve sulama kanallarının temizliğini yapan Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardan bu yana kapalı veya toprak dolması nedeniyle kullanılamayan gölet ve kanalları temizleyerek hizmete aldı. Bu göletlerde ayrıca genişletme ve su tutma kapasitesinin arttırılması için de, ekskavatör, JCB, dozer ve diğer iş makineleri alarak hizmet veriyor. 
Büyükşehir Belediyesi, 70 günlük süre içerisinde 13 ilçe ve 279 mahallede; 923 kilometrelik sulama kanalını temizlerken, 317 adet sulama Göleti ve bent temizliği de gerçekleştirdi. 79,8 kilometre arazi yolunu da açan Büyükşehir Belediyesi, bunların yanı sıra arazi koşullarından kaynaklı olarak iş makinalarının giremediği toplam 145 mahalleye 18.2 kilometrelik koruge boru döşeyerek sulama suyu sorunlarını çözdü.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -