'8 Mart'ta kadın buluşması

Van Terziler Odası ve YAKA KOOP organizasyonuyla, kadın esnaflar buluşması gerçekleştirildi.

VAN 9.03.2022 15:26:04 0
'8 Mart'ta kadın buluşması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Çetin Karaduman ve Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) Başkanı Gülmay Gümüşhan, 8 Mart nedeniyle kadın üyelerle bir araya geldi.
Konuşmasına kadınlar gününü kutlayarak başlayan Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar ve Giyim Sanatkarları Odası Başkanı Çetin Karaduman, kadın emeğine dikkat çekti. YAKA KOOP ile, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilik gibi bazı ortak çalışmalara imza attıklarını belirten Karaduman; "Böyle önemli bir günde de sizlerle buluşmak istedik. Gülmay hanım ve ekibine teşekkür ediyorum. Ezilen, mağdur edilen ve küçük yaşta evlendirilen kadınlar değil, hayatın içinde kadınlar var olmalıdır. Kadınlara şiddet uygulayanları lanetliyorum.” dedi. 
Başkan Karaduman’ın her zaman kadın emekçilerinin yanında olduğunu söyleyen Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) Başkanı Gülmay Gümüşhan da, “Sayın başkan bir güç olarak yanımızda olmuştur, verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizler YAKA KOOP olarak çok sayıda projeye imza attık. Ekonomik gücünü kazanmış ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarımızın olması için çalışıyoruz. Kadın emeğinin çok kıymetli olduğunun farkındayız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.