707 Konut Hak Sahiplerine Verildi

23 Ekim ve 9 Kasım`da Van`da yaşanan depremler nedeniyle Van`ın Erciş ilçesinde depremzede hak sahiplerine 707 konut, düzenlenen kura çekimi ile verildi.

VAN 10.12.2012 21:12:43 0
707 Konut Hak Sahiplerine Verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erciş Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen kura çekimine Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamı Barbaros Baran ve Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu katıldı.

 

Kura çekiminde bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, daha önce hak sahipleri ile Erciş`te 2 kura çekimi yaptıklarını hatırlatarak bazı vatandaşların zamanında müracaat edemediğini söyledi. Bunlara hak verilmesi hususunda bazı taleplerin geldiğini söyleyen Karaloğlu, "Bizde buna başbakan yardımcımıza ve afete aktardık yasalar belki biraz zorlandı vatandaşlarımıza tekrar imkan vermek için çalışma yapıldı ve Eylül`ün 10 ile 25`i arasında 15 günlük bir ek süre verildi. Sizlere bu ek sürede şunu söyledik. Vatandaşa bizim hasar tespit listesinde yıkım ve ağır hasar olup da süresinde müracaat edememiş vatandaşlarımızın bu ek süre içerisinde müracaatlarını yapsınlar. Bunları değerlendirelim eğer haklıysalar eğer hak sahibi olma şansları varsa onlara da daire verelim. Dedik ve bu inceleme tamamlandı. Hem Erciş`te hem de Van da yaklaşık 1100 ilave konut daha vatandaşımıza vermiş olduk" dedi.

 

Ardından bir konuşma yapan Kaymakam Barboros Baran ve Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu yeni konutların tüm hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Yapılan konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. (Hamza Kaya-İLKHA)