51 Kilo 679 Gram Eroinle Yakalanan Sürücü: 'Bana Tuzak Kuruldu'

Samsun'da 51 kilo 679 gram eroinle yakalanarak tutuklanan minibüs sürücüsü, eroinden haberinin olmadığını, kendisine tuzak kurulduğunu söyleyerek kendini savundu.

VAN 18.03.2014 21:38:42 0
51 Kilo 679 Gram Eroinle Yakalanan Sürücü:
Tarih: 01.01.0001 00:00
Samsun'da 51 kilo 679 gram eroinle yakalanarak tutuklanan minibüs sürücüsü, eroinden haberinin olmadığını, kendisine tuzak kurulduğunu söyleyerek kendini savundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekkeköy ilçesinin Selyeri mevkisi Samsun-Ordu Karayolu üzerinde yaklaşık 10 ay önce yol kontrolleri yaptıkları bir sırada şüphe üzerine Feridun Y. (41) idaresindeki 34 DFE 78 plakalı minibüste arama yaptı. Ece adlı narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada aracın ön torpidosuna köpek tepki vermesi üzerine yapılan aramada 51 kilo 679 gram eroin ele geçti. Van'dan İstanbul'a giderken yakalanarak gözaltına alınan Feridun Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Feridun Y. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün devam eden davanın duruşmasında operasyonda görev alan narkotik polisi tanık olarak ifade verdi ve Feridun Y.'yi nasıl yakaladıklarını anlattı. Polis, "Feridun Y.'nin aracını durdurduk. Kendisi araçtan indiğinde hal ve hareketleri tuhaftı. 'Manavcılık yaptığını' söyledi. 'Sebze sattığını' belirtti ancak üzerinde satış yaptığına adli para ve araçta ile ürün yoktu. Narkotik dedektör köpeği ile araçta arama yaptığımızda minibüsün ön torpido gözüne tepki verdi ve zulayı burada ele geçirdik" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen Feridun Y. ise, "Polisler beni durdurup kimliğime bakınca Van nüfusuna kayıtlığı olduğumu görür görmez üzerine atladılar. Bana bu aracı İstanbul'a satmaya götürmem istendi. Bana tuzak kuruldu. Asıl suçlu bu aracın sahibidir. Araçta ve yakalanan uyuşturucu paketlerinde ele geçen uyuşturucu kime ait olduğu parmak izinden ortaya çıkar. Ben suçsuzum" diye konuştu.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. - SAMSUN