500 kadın, sanatını konuşturuyor

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Yaşam Merkezine ziyarette bulundu.

VAN 22.11.2018 17:39:28 0
500 kadın, sanatını konuşturuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Yaşam Merkezinde, “Umutlu Eller Projesi” kapsamında devam eden kurslarda incelemelerde bulunan Vali Zorluoğlu; “Sağolsun dönemin Kalkınma Bakanı Sayın Lütfü Elvan ve hükümetimizin, Umutlu Eller  Projesini uygun görmesiyle birlikte, Mayıs ayında faaliyetlerine başladık. Belediyemize ait bu mekânda 16 tane ayrı kurs var. Dikiş nakış kursundan el sanatlarına kadar, savatlı gümüş işlemeciliğinden, spora, kuran kursuna kadar 16 farklı alanda bilhassa kadınlarımıza ve bazı kurslarda çocuklarımıza, gençlerimize olmak üzere kurslarımız devam ediyor. 500’e yakın kadınımız bu kurslardan faydalanıyor” dedi.  

Van Valiliği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen “Umutlu Eller Projesi” özellikle kadınlara yönelik 16 farklı alanda ve 500 kursiyeriyle devam ediyor. Burada tüm kurs salonlarını gezen ve kursiyerlerin taleplerini de dinleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kurs öğretmenleri ve proje yöneticilerinden devam eden kurslar hakkında brifing aldı.

 

“KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Kadın ve Aile Yaşam Merkezinde devam eden “Umutlu Eller Projesi”nde yaptığı incelemelerden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Geçtiğimiz yıl güdümlü 2 tane SODES projesi hazırlamıştık. Valilik olarak bunlardan 1 tanesi bugün ziyaretini gerçekleştirdiğimiz, “Umutlu Eller Projesi”. Sağolsun dönemin Kalkınma Bakanı Sayın Lütfü Elvan ve hükümetimizin projemizi uygun görmesiyle birlikte, Mayıs ayında bu projenin faaliyetlerine başladık. Ve belediyemize ait bu mekânda 16 tane ayrı kurs var, dikiş nakış kursundan el sanatlarına kadar, savatlı gümüş işletmeciliğinden, spora, kuran kursuna kadar 16 farklı alanda bilhassa kadınlarımıza ve bazı kurslarda çocuklarımıza, gençlerimize olmak üzere kurslarımız devam ediyor. 500’e yakın kadınımız bu kurslardan faydalanıyor. Bugün yaptığımız ziyarette hakikaten çok duygulu anlar da yaşadık. Muhteşem bir mekân olmuş burası, kursiyerlerimiz çok ilgililer, gerçekten çok güzel eserler ortaya koydular. Kurs öğretmenlerimiz ve proje yöneticilerimiz hakikaten çok özel ilgi göstermişler ve buranın, hükümetimiz tarafından sağlanan bu kaynağın, burada en iyi şekilde değerlendirilmesine vesile olmuşlar. Bu kurslarımız devam edecek. SODES projemiz tamamlandıktan sonra da, valiliğimiz ve büyükşehir belediyemiz eliyle bu tür kursları desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese ama başta hükümetimize. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu projenin burada hayat bulmasında emek sağlayan proje yöneticilerimize, kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Hakikaten burada kıt kaynaklarla. sınırlı imkânlarla adeta mucizeler yaratılmış, çok keyif aldık. çok mutlu olduk. Bilhassa kadınlarımızın, ev hanımlarının burada boş vakitlerini bu şekilde kıymetlendirmesi ve mutluluklarının yüzlerinden, gözlerinden okunması ve bize, devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize dualarını duymak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Tekrar teşekkür ediyoruz, inşallah bu tür kurslar daha da yaygınlaştırılarak devam edecek.”        

Zorluoğlu, kendisine yöneltilen, “kursiyerlerin işi öğrendikten sonra kendi ekmeklerini kazanmak istediklerine yönelik taleplerine karşılık belediye ve valilik olarak bu konuda nasıl bir çalışma yürütülebileceği” sorusu üzerine şu cevabı verdi; “Bu ziyaret aynı zamanda buradaki kursiyerlerimizin taleplerini dinleme imkânı da bize verdi. Yoğun bir istek olarak burada ürettiklerini dışarıda satma arzusu ortaya çıktı. Ve böyle ortak bir mekân, çarşı pazar gibi bir mekânın projelendirilmesi, oluşturulması noktasında bize talepte bulundular. Arkadaşlarımızla, belediyemizle değerlendireceğiz. Benim de arzum özellikle kadınların el sanatları, yiyecek ve içecek gibi ürettikleri malzemeleri satabilecekleri mekânlara kavuşturulması, bunu da el birliğiyle başaracağız. Yeter ki kadınlarımız ilgi göstersin, istesinler, devletimizin imkânları ile bunu da gerçekleştireceğiz.”

Zorluoğlu çiftinin kursiyerlerin yaptığı ürünleri incelemesi ve kursiyerler tarafından Zorluoğlu çiftine el yapımı hediyelerin takdim edilmesinin ardından buradaki ziyaret sona erdi. 

500 kadın, sanatını konuşturuyor