50 Müslüman kadın için gıyabi cenaze namazı kılınacak

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Akdamar Adası'nda Ermeni çetelerince katledilen 50 Müslüman kadın için gıyabi cenaze namazı kılacaklarını ve göl

VAN 5.09.2013 20:20:37 0
50 Müslüman kadın için gıyabi cenaze namazı kılınacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yapılacak anma programı öncesi İLKHA'yı ziyaret eden Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ve Tahran'dan gelen ASİMDER İran destekçisi Oruç Necefi, program hakkında bilgi verdi.

Akdamar Adası'nda Pazar günü saat 11.30'da ezan okuyup gıyabi cenaze namazı kılacaklarını söyleyen Ermiş, "Van'da 1915 yılında 50 Müslüman kadın, Ermeni ve Rus saldırısında Akdamar Kilisesi'ne götürülürken iffetlerini korumak için kendilerini göle atarak şehit olmuştur. Bunların anısına ezan okuyup Akdamar adasında gıyabi cenaze namazı kılacağız. Ardından Van gölüne 50 karanfil bırakacağız. Türkiye'den, Azerbaycan'dan, İran'dan ve Nahçıvan'dan misafirlerimiz de bu anma programına katılacak. Şunu da hatırlatalım, Biz hiç kimsenin ibadetine karşı değil; bilakis onların ibadethanelerini açıp restore ediyoruz." dedi.

Ermiş, son olarak tüm Van halkını düzenleyecekleri anma programına davet etti. (Fırat Arslan-İLKHA)