5 yılda 1260 sertifika

Van Ticaret ve Sanayi Odası ( Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 2013 yılından bu yana 1260 kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

VAN 19.08.2017 18:47:32 0
5 yılda 1260 sertifika
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van TSO Toplantı Salonu’nda Urartu Kalkınma Sivil Toplum Diyalog Derneği ( URARTU-DER) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( DAKA) işbirliği ile düzenlenen KOSGEB girişimcilik eğitim sertifikası töreni yapıldı. 
Törene Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Tuşba Belediyesi Başkan Vekili Necla Orbay, Van Defterdarı Mustafa Kamar, Van İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, Teknokent Genel Müdürü Necat Görentaş, İŞKUR Müdür Yardımcısı Ali Aslan, Sivil Toplum Kuruluşları ve davetliler katıldı.
  

“GİRİŞİMCİLİK ÖZENDİRİLMELİ” 
Törende konuşan URARTU-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, şunları söyledi:
“Sivil toplum alanında faaliyet gösteren Urartu-Der olarak toplumun her alanına farklı konularda eğitimlere temas etmeyi ve toplumsal kalkınmaya katkı sunmayı önemseyen pek çok çalışmaları yürütmekteyiz. Kalkınmaya katkı sunacağını düşündüğümüz bu projemiz, toplumsal fayda açısından da toplumdaki kapasite artışına destek olmada ve girişimciliğin özendirilmesinde bilahare ilimizin eğitim ve sosyo-ekonomik seviyesi göz önünde bulundurulunca önemli bir ihtiyaç olarak katma değer yaratabilecek önemli bir faaliyet olabileceğini umuyoruz”
 

“TÜCCAR SAYISI ARTMALI”
 Daha sonra konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentlerden biri olduğunu belirterek, “Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine seçildiğimiz günden bu yana, özellikle iki meseleye çok dikkat çekiyoruz. Birincisi yerel kalkınmanın en önemli araçlardan bir tanesi bizim esnaf ve tüccar sayısını artırmaktan geçiyor. Bunun yolu da girişimcilik destekleri, girişimcilik eğitimleri üzerinden bir politikayı çok daha güçlü, çok daha pozitif bakış açısıyla bölgede hayata geçirmek. İkinci ise kümelenme meselesidir. Bu anlamda da sektörleri kümeleyerek biz, yerel kalkınma anlamında önemli bir aşama kat edebiliriz” dedi.

 

5 YILDA 1260 SERTİFİKA
Oda olarak 2013 yılından bu yana çeşitli dallarda sertifika verdiklerini belirten Takva, şunları söyledi:
“Ben Urartu Derneğini tebrik ediyorum, Urartu Derneği gibi aslında Van’da bu girişimcilik eğitimleri konusunda herkeste çok yoğun bir istek ve arzu var. Bizde oda olarak KOSGEB işbirliği ile 2013 Haziranından bu yana 1260 tane sertifika düzenledik, 1260 tane girişimciye bu belgeyi verdik. Yaklaşık altı aydır ben bir slogan geliştirdim sosyal medyadan da paylaşıyorum ‘ iş aramayın işinizi kurun’ iş kurarsanız hem kendi ve aile geçiminizi sağlayabilirsiniz, hem de istihdam kapasitenizle başka insanlara da hayırlı bir iş alanı yaratma konusunda bir farkındalık oluştura bilirsiniz. Bu yüzden bizim tüccar sayısını, esnaf sayısını ve girişimci sayısını artırmamız lazım”  
Konuşmaların ardından, sertifika alamaya hak kazanan katılımcılara sertifikaları verildi ve tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi