45 yıllık trafo esnafı mağdur ediyor

Van’da Sıhke Caddesi Hz. Ömer Camii civarında bulunan 45 yıllık trafo esnafı mağdur ediyor. Eski olmasından dolayı sık sık patlayan trafo çevredeki iş yerlerini de tehdit ediyor.

VAN 3.08.2015 16:21:36 0
 45 yıllık trafo esnafı mağdur ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Daha önce defalarca TEDAŞ’a başvuru yaptıklarını ancak söz konusu trafonun yer altına alınması ya da değiştirilmesi yerine geçici tamirlerle geçiştirildiğini ileri süren çevre esnafı TEDAŞ yetkililerini göreve çağırdı.

Söz konusu trafonun sürekli patlamasından iş yerlerinin zarar gördüğünü ve aynı zamanda günlerce süren elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını savunan çevre esnafı 45 yıllık trafonun yer altına alınmasını ya da tamamen değiştirilmesini istiyor.

“45 yıldır bu trafo böyle!”

1970'den beri trafonun iş yerlerinin önünde olduğunu belirten Mustafa Menzilcioğlu adlı esnaf söz konusu trafonun görüntü kirliliğine de neden olduğunu belirtti.

Trafonun sürekli yağ damlattığını da söyleyen Menzilcioğlu, "Yaklaşık 45 yıldır bu trafonun durumu böyledir. Trafoların çoğu yer altına alınırken, Rus Pazarından bizim iş yerimize kadar olan kısım bu vaziyettedir. 8 sene önce TEDAŞ'a müracaat etmiştim. Biz elektrikten dolayı kalorifer kazanının patlamasından korkuyorduk. Elektrik kesintisi benim işlerimi fazla etkilemiyor, ama komşum bu durumdan oldukça şikâyetçidir. Bizi de hem güvenlik yönden hem görüntü kirliliğinden dolayı etkiliyor. Sürekli patlamalar yaşanıyor. Trafoda patlamalar dışında sürekli yağ damlatması ise bizi oldukça rahatsız ediyor.” dedi.

“Trafoda sürekli patlamalar oluyor”

Elektriklerinin kesilmesinden dolayı sürekli işlerinin aksadığını söyleyen Hüseyin Yavuz isimli esnaf ise "Elektrik trafosunda her zaman patlamalar meydana geliyor. Patlamalar dışında her defasında şalter atıyor. Şalter atınca VEDAŞ’tan ekipler geliyorr ve yarım saat elektriğimizi kesiyorlar bu da işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Eskiden TEDAŞ şimdi ise özel enerji dağıtım şirketi olan VEDAŞ'a trafonun kaldırılması yönünde başvuruda bulunduk. Fakat bize, 'bu caddede bulunan bütün iş yerleri enerjisini bu trafodan alıyor' dediler. Bunun üzerine bizim ikinci bir talebimiz trafonun yer altına alınması oldu. Bu talebimizi de sürekli erteleniyor." şeklinde konuştu.