4. Yöresel ve Geleneksel Fuarı'nda Anadolu Kültürü Tanıtılacak

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle düzenlenen 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı 19-22 Eylül tarihlerinde EXPO Center'da yapılacak.

VAN 5.09.2013 17:29:03 0
4. Yöresel ve Geleneksel Fuarı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı 19-22 Eylül tarihlerinde EXPO Center'da yapılacak. Turizmciler, fuarın Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Anadolu'dan gelecek yüzlerce ürünün yerli ve yabancı misafirlerin beğenisine sunulacağını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, "Turizmciler bu fuarı iyi değerlendirmeli" dedi. Antalya'nın deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını belirten Acar, üç yıldır Antalya'da düzenlenen fuarın Anadolu'nun değerlerini yerli ve yabancı misafirlere anlatmak için iyi bir organizasyon olduğunu söyledi. Anadolu'nun yöresel zenginliklerine dikkat çeken Acar, "Fuara turist gelirse Türkiye'yi bir çatı altında bir arada görme fırsatı bulacak. Van'ın kedisi, Hatay'ın künefesi, Aydın'ın inciri, Van'ın otlu peyniri bu fuarda görebilirler." dedi. Fuarda görüp tattıkları ürünlerin bir sonraki seyahatte turist için rehber olacağına dikkat çeken Acar, "Bana göre Yöresel Ürünler Fuarı ülkemizin zenginliğini ortaya koyan bir tüyodur. Turizmciler Yöresel Ürünler Fuarı'nı iyi değerlendirmeli. Seyahat acentalarının, tur operatörlerinin getirdiği yabancı misafirlerin bu fuarı ziyaretleri ülkemiz açısından edinecekleri intiba açısından çok önemli. Onun için Antalya'ya ayak basmış tüm misafirlerin bu fuara katılımını arzu ediyoruz. Tur operatörleri ve seyahat acentalarının bu fuarı iyi değerlendirip misafirleri yönlendireceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır da, Anadolu'yu Antalya'da sergileyecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın 54 sektörü destekleyen turizm için önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelen ürünlerin yerli ve yabancı misafirlerle buluşturulmasının önemine dikkat çeken Çorbatır, şunları söyledi: "Fuarı düzenleyen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'a teşekkür ediyoruz. Yabancı ile yöresel ürünleri entegre edebildiğimiz taktirde zenginliğimizi misafirlere gösterme imkanı buluruz. Turistler mutlaka bu fuarı görmeli."

Antalya'nın, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da Antalya'da yapılacak her etkinliğin Türkiye'nin dünyaya tanıtımı için çok önemli olduğunu vurguladı. Turistleri Türkiye'ye getiren tur operatörleri ve seyahat acetanları tarafından fuarın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kızıldağ, "İyi bir iletişimle, bu fuar gelen turistlere duyurulmalı. Rehberler aracılığıyla, info aracılığıyla duyurulup, seyahat programlarına alınmalı. Fuara olabildiğince turisti taşıyıp Türkiye'yi tanıtmak lazım. Turistler zaten yöresel ürünlere bayılır, turizmciler bunu değerlendirmeli" diye konuştu.