4 km'den su hattı çekildi

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu ilçesine bağlı Kaymaklı Mahallesi'nde hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için 4 kilometre boru döşeyerek, temiz su ihtiyacını karşıladı. Belediye çalışanları ile mahalle sakinlerinin i

VAN 21.10.2016 17:52:55 0
4 km
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından büyük ve küçükbaş hayvanların temiz içme suyundan yararlanmaları için geliştirdiği sıvat projesinin devam ettiği bildirildi. Çalışmalar kapsamında kent genelinde ve ilçelerde çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu ilçesine bağlı Kaymaklı Mahallesi'nde büyük ve küçükbaş hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması için sıvat kurdu. Sıvatların kurulduğu yere yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan su kaynağını kazıyarak ve sulama boruları döşeyerek mahalledeki hayvanlara temiz su sağlandığını kaydeden Büyükşehir, özellikle meralarda otlayan hayvanların en büyük sorunlarından biri olan ve kirli sular nedeniyle hayvanlarda baş gösteren hastalıkların önüne geçilmesinde büyük katkı sağlayan sıvatlar ile yaşanan sorunun ortadan kalktığını belirtti. Temiz içme suyu ile hayvanların et ve sütlerinde büyük bir verimlilik elde edildiğini de bildiren Büyükşehir, proje ile hayvanlarda görülen sarılık hastalığının önüne büyük oranda geçildiğini, geliştirdiği sıvat projesi ile şuana kadar kent ve ilçelere bağlı 230 mahallede 4000'in üzerinde beton ve sac sıvat kurulumu gerçekleştirdiğini açıkladı. 
İpekyolu ilçesine bağlı Kaymaklı Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulumu yapılan sıvatlar için mahalleden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan su kaynağı iş makineleri ile kazıldı. Belediye personeli ve mahalle sakinlerinin kolektif çalışması ile kaynağa borular döşenerek mahallede kurulan sıvatlar ile birleştirildi. Suyun sıvatlar ile buluşması ardından yıllardır mahallede bulunan kirli dere yataklarında sulayan hayvanların ilk defa sıvatlarda bulunan temiz sudan içtiği ifade edildi. Yapılan çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Kaymaklı Mahallesi Muhtarı Ekrem Özbakış, mahallelerinin temel geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ifade ederek, kirli sular nedeniyle şimdiye kadar hayvanlarda az verim elde ettiklerini söyledi. Yine hayvanların kirli sulardan kaynaklı sürekli hastalandığını aktaran Özbakış, sıvat kurulumu için Büyükşehir Belediyesi'ne talepte bulunduklarını ve talep doğrultusunda mahallelerine sıvat kurulduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -