308 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Van'da dünden bu yana aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte 121 mahalle ve 187 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının ardından çalışmalarına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece boyu çalışmal

VAN 5.02.2022 12:07:23 0
308 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kar yağışı ile birlikte harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri 11 ani müdahale noktasında 25 ana arter ve 65 ara arterde küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Gece boyu çalışmalarını sürdüren ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte vardiya değiştirerek çalışmalarına devam etti. 
Kent genelinde 300 araç ve 700 civarında personelle çalışma yürüten ekipler, sorumluluk alanındaki 6 bin kilometrelik yol ağında olası mağduriyetlerin önüne geçmek için yoğun bir çaba harcıyor.
Gece boyu küreme, tuzlama ve kar toplama çalışmaları yürüten ekipler, bir yandan da ana caddelerin kaldırımlarını temizledi. Sabah saatlerinde de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı belirtildi.
Kırsalda da kapalı mahalle yollarını açmak için yoğun mesai harcadığı kaydedilen ekiplerin, bir yandan da yolda kalan ambulans ve vatandaşlar ıkurtarma çalışması yaptığı aktarıldı.