304 işçi için duyarlılık talebi

Hak İş Hizmet ^ İş Sendikası

VAN 19.03.2014 10:37:36 0
304 işçi için duyarlılık talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde taşeron işçisi olarak çalışan 304 işçinin işsiz kalması tehlikesi olduğunu açıklayan Hak İş Hizmet ^ İş Sendikası Van Şubesi Yönetil Kurulu yazılı bir açıklama yaparak yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.


Haber: Mürsel ÖNER

Hak İş Hizmet İş Sendikası Van Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada; "İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü´nde taşeron işçisi olarak 9 yıldan buyana çalışmakta olan 304 kişi son günlerde işten çıkarılmayla karşı karşıya kalmışlardır. Sendika yönetimi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkililerle yaptığımız görüşmelerde ödenek olmadığı için Nisan 2014 sonunda 304 işçi işten çıkarılmayla karşı karşıya kalacaktır. Bu insanlar uzun yıllar emek verdikleri işlerinden çıkarılırsa büyük sıkıntılar yaşayacaklardır. Çalışan bir insana yapılabilecek en büyük kötülük işten çıkarılmasıdır. Çalışanların hiç kimseyle hiçbir alıp veremediği yoktur. Tek talep ve beklenti yıllardır çalıştıkları işyerinde yine işlerine devam edebilmektir. Bu konuda Van milletvekillerimizi, Van Valiliğini, İl Başkanını, Milli Eğitim Müdürlüğünü ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bir insanın işsiz kalmasının, evine ekmek götürememesinin, ailesine, çocuklarına karşı mahçup olmasının ne kadar acı bir durum olduğunu herkes anlar heralde. Yetkililerden sadece böyle düşünmelerini talep ediyoruz. Daha önce İl Özel İdaresine gelen ödenek sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilirse bu sıkıntı çözülecektir" denildi.
Açıklamanın devamında; "Biz çalışanlar olarak sonuna kadar hakkımızı kanuni yollardan arayacağız. Bundan başka bir beklentimiz, bundan başka bir hesabımız, bundan başka bir talebimiz yoktur. Bu talep de hakkımız olan bir taleptir. Bizler kesinlikle şiddetten, kırıp dökmekten yana değiliz ama hakkımız olanı da almak için hiçbirşeyden geri kalmayacağımızın da bilinmesini istiyoruz" denildi.