30 Irak acentesi havzayı ziyaret edecek

Van ve Hakkâri’den Irak’a giden turizm acentelerinin yaptığı görüşmeler sonrasında, buradaki 30 acentenin Van Gölü havzasına bir ziyaret düzenlemeyi planladığı belirtildi.

VAN 9.07.2019 11:45:47 0
30 Irak acentesi havzayı ziyaret edecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Hakkâri’den 3 turizm acentesi geçtiğimiz hafta Erbil, Zaho ve Duhok kentlerine giderek, buradaki acente ve turizm bakanlığı yetkilileri ile karşılıklı turlarla ilgili bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Van, Hakkâri, Bitlis ve Ağrı illerinin yer aldığı Van Gölü havzasını temsilen giden 3 kişilik turizm heyeti, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunu da ziyaret etti.

30 ŞİRKETLE PROTOKOL İMZALANDI

Van Gölü havzası turizm heyeti Erbil’de 15, Zaho’da 5 ve Duhok’ta da 10 acente yetkilisiyle toplantılar yaparak, karşılıklı tur protokolleri imzaladı.
Erbil, Zaho ve Duhok’lu tur operatörlerinin 18 Temmuz’da havza illerini ziyaret etmesi bekleniyor.

İLK KEZ HAVZAYA GELİYORLAR
Irak’a giden heyette yer alan Van’daki acente yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Iraklı tur operatörleri Van, Hakkâri, Bitlis ve Ağrı’ya ilk kez geliyorlar.

İleride gerçekleşecek turlar için havzayı tanımak için gelecek olan tur operatörleri, tarihi ve diğer turistik yerleri gezecekleri gibi özellikle sağlık turizmi açısından şehirlerin altyapısı konusunda da araştırma yapacaklar.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi