3. Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali verilen resepsiyonla başladı.

VAN 10.09.2013 11:29:05 0
3. Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali verilen resepsiyonla başladı.

Van Kalesi'nin yanındaki Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenen resepsiyon, Rovaja'dan gelen Bılınd adlı genç kemancının mini konseriyle başladı. Resepsiyonda konuşan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, "2010 yılında yaptığımız festivalin ilkinde, halk ilgi gösterirse festivali kalıcı hale getireceğiz demiştik. Yaşanan yoğun ilgi bizim bu festivalleri devam ettirmemize neden oldu. Yaşadığımız deprem olmasaydı biz bugün dördüncüsünü yapacaktık. Şüphesiz bizim festivalimizin içeriği eksik olabilir, yeterli olmayabilir ya da kentimizin tarihsel misyonuna denk düşmeyen küçük bir festival olabilir. Ama bu festivali büyüteceğiz. Amacımız bir adım atmak ve yaşadığımız coğrafyada kültürel ve sanatsal çalışmalar yapmaktır. Biz bu festivali kalıcı bir hale getirmek istedik. Umarım halkımız bu çabamızı beğenir" dedi.

Kaya'nın ardından sahneye çıkan Grup Abdal, Kürtçe ve Türkçe okuduğu türkülerle izleyicileri coşturdu. Kimi şarkılarla hüzünlenen izleyiciler, kimi şarkılarla halay çekti.

Resepsiyona, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kentteki sivil toplum örgütleri ve kurum temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı. - Van