‘3. Van Gölü Bisiklet Festivali’ start aldı

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından düzenlenen 3. Van Gölü Bisiklet Festivali farkındalık etkinliği, çevrilen ilk pedallarla başladı. Etkinlik kapsamında Van Gölü’nün yaklaşık 450 kilometre olan etrafı bisikletle dolaşılacak.

VAN 6.08.2021 10:10:28 0
‘3. Van Gölü Bisiklet Festivali’ start aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından DAKA’nın desteği ve Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kıyı belediyelerinin katkılarıyla ilki 2018 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen ‘Van Gölü Bisiklet Festivali’ farkındalık etkinliğinin bu yıl 3’üncüsü gerçekleştiriliyor.

START ALDI

Etkinlik kapsamında bisikletçi sporcular Van Gölü’nün korunmasına, havzadaki tarihi ve doğal güzelliklere dikkat çekmek amacıyla Van Gölü etrafını pedallayacak.
Bu amaçla etkinlik için Atatürk Parkı önünde 150 bisikletli aktivist bir araya geldi ve Edremit’e doğru yola çıktı.
Bisikletli grup yola Gevaş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş ve Muradiye güzergahlarında devam edip Van Gölü etrafını tamamlayarak Van Yüzücü yıl Üniversitesi önünde final yapacak.

HER BÖLGEDEN KATILIMCI VAR

Çıkıştan önce açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, her bölgeden bisiklet sporu yapan aktivistlerin etkinlikte yer aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:
“Bu yıl festivalimizin üçüncüsünü yapıyoruz. Şu an burada 150 gönüllü bisikletçi var. Ülkemizin her bölgesinden gelen sporcularımız var. Amacımız Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı’na katkı sunmaktır. Bu eylem planıyla Van Gölü mavi ve temiz kalacak. Aynı zamanda bu festivallerle farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 70 kişilik bir grupla başladık, şu an 150 kişiyle yola devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirip bu festivallerimize devam edeceğiz.”

SERİN HAVA, ŞİFALI SU

Van’ın serin havası ve Van Gölü’nün de bir çok rahatsızlığa iyi geldiği değerlendirilen şifalı suyu nedeniyle gezip görülecek ve konaklanacak yegane bir coğrafyaya sahip olduğuna dikkat çeken Özel, şunları kaydetti: 
“Bizim temel amacımız burada Van Gölü için farkındalık oluşturmaktır. Halkımızın bilinçlenmesini, Van Gölü'nü sahiplenmesini ve aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri insanlara tanıtmayı amaçlıyoruz. Van Gölü Havzası'nı festivaller alanına çevirmek istiyoruz. Bu anlamda Van Gölü'nün böyle bir potansiyeli de var. Hava sıcaklığı ilimizde oldukça güzel. Diğer illerimiz 40 derece sıcaklığı görürken, burada hava sıcaklığı 20 ila 25 derece arasında değişiyor. Tüm vatandaşlarımızı bu serin havaya, Van Gölü'nün şifalı suyundan faydalanmaya davet ediyoruz.”
Yapılan konuşmanın ardından bisikletli grup kıyı yol güzergahındaki ilk yerleşim yeri olan Edremit’e doğru yola çıktı. 
Konaklanarak gerçekleştirilecek olan farkındalık etkinliğin en az 4-5 gün sürmesi öngörülüyor. 


Haber: m. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi