3. Lig'de kıyasıya mücadele

3. Lig'de ligin 30 haftası geride kaldı. Ligde son 6 haftaya girilirken Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un bir üst lige çıkmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

VAN 9.04.2013 18:05:06 0
3. Lig
Tarih: 01.01.0001 00:00
TFF 3. Lig’de ligin 30 haftası geride kaldı. Ligde son 6 haftaya girilirken Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un bir üst lige çıkmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Mucize olmaması durumunda şampiyon olacak takım büyük oranda belli olurken, Çorumspor ise kesin olarak ligden düştü.
Ancak ligden düşecek 2. ve 3. takım ile play-off oynayacak takımlar henüz belli değil. Ligin alt sıralarında büyük bir mücadele sürerken, play - off için de takımlar yarışı bırakmıyor.


Lider durumda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor 69 puanla en yakın takipçisi 57 puanlı Fatih Karagümrükspor’un 12 puan önünde yer alırken, 3. sıradaki İstanbulspor A.Ş. 52, 4. sıradaki Pazarspor 51 ve 5. sıradaki Tekirova Belediyespor ise 47 puanla şuan için play-off için en şanslı takımlar.

Ligin alt sıralarında da ligden düşmesi kesinleşen Çorumspor’un dışındaki takımlar da puan veya puanlar kapabilmek için kıyasıya mücadele ediyorlar.

Deplasmanda Kastamonuspor ile 1 - 1 berabere kalan Siirtspor 27 puanla 17. sırada bulunurken, ligden düşmeye en yakın ikinci aday olarak gösteriliyor. Belediye Vanspor’a 1 - 0 mağlup olarak büyük bir yara alan Bergama Belediyespor da 29 puanla 16. sırada bulunuyor.
40 puanla 11. sırada bulunan temsilcimiz Belediye Vanspor da şuan itibari ile ligden düşme korkusu yaşamıyor tam aksine ‘play-off olabilir mi’ hesapları yapıyor. Belediye Vanspor deplasmandaki maçlardan da 3’er puan alarak play-offu mutlaka istiyor. Bu konudaki inancını kaybetmeyen Belediye Vanspor, bu hafta deplasmanda karşılaşacağı ligin güçlü ekiplerinden Kayseri Şekerspor’u mağlup ederek play-off ısrarını sonuna kadar sürdürmek istiyor.