3 etkinlik birarada

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, 5 Mayıs Ebeler Günü, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve Mayıs ayının 2. pazar günü olan Anneler Günü nedeniyle, 3 özel gün için ortak bir etkinlik düzenledi.

VAN 14.05.2016 11:01:05 0
3 etkinlik birarada
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Halk Sağlığı Müdürlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Önder Can, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Edremit, Tuşba ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürleri, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri ve personelleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, hemşireliğin ve ebeliğin tarihçesi anlatıldı. Ardından günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda; "Üç güzel günü birleştirerek beraberce kutlamak için buradayız. Annelik, ebelik ve hemşirelik tarihi insanlık tarihiyle eş, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi, beceri ve feraset ile yoğrulmuş, birbirini tamamlayan kutsal bir meslektir. 'Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder' sözü gereğince annelerimize muhtaçlığımızı ve minnettarlığımızı bir kez daha idrak ediyoruz" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Anneler Günü, Hemşireler ve Ebeler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında; "Hepimizin dünyaya geldiğinde, ilk tanıştığı insan olan ebe ve hemşirelerimizin değerini bir kez daha hatırlamamız gereken bir haftadayız. İnsan sağlığına hizmet etmek onurlu bir görevdir. Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlarımızdandır. Ebe ve hemşirelik bu ihtiyaca cevap veren en kıymetli mesleklerden birisidir. Mesleğin temelinde sorgulamadan sunulan bir annelik şefkati vardır. Ebe ve hemşirelerimiz mesleğini sevgi, saygı ve özveriyle yerine getirmektedirler" ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından yılın annesi ödülü; İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezinde yıllardır emek veren, hem işinde başarılı, hem de engelliler haftasında olunması nedeniyle, 15 yaşında ki engelli kızına bakan emektar hemşire Perihan Üleş'e verildi.
Yılın ebesi ödülü de 2005 yılından beri Van'da hizmet veren, anne ölüm oranının yüz binde 40'dan yüzbinde 6.4'e düşmesinde büyük emekleri olduğu belirtilen, riskli gebelikler konusunda üstün çabalar gösterdiği açıklanan Ebe Sıddıka Özlem Merç'e verildi.
Yılın hemşiresi ödülü ise; Gürpınar ilçesinde 2001 yılından bu yana hizmet veren, gebe ve bebek izlemlerini en iyi şekilde yaptığı aktarılan hemşirelerden Ayşe Dal'a verildi.
Ödüllerin ardından il genelinde düzenlenen 'Sağlık ve Yaşam' temalı fotoğraf yarışmasında ilk üçe giren Adem Yılboğa, Eda Turan Sarıboğa ve Dr. Zübeyde Kul'a ödüllerini Vali Yardımcısı Önder Can verdi. 
Program sonunda yarışmaya giren fotoğrafların sergilendiği stant gezildi.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -