3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Van'daki engelli dernekleri yönetici ve üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici’yi ziyaret etti.

VAN 3.12.2012 16:16:31 0
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İşitme Engelliler ve Aileler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Yeşeren Umutlar Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu başkanları ve üyelerinden oluşan bir grup, AK Parti binasında Van Milletvekili Mustafa Bilici ile bir süre görüştü. Görüşmede engellilerin karşılaştıkları sorunları anlatan dernek yöneticileri, bunun için toplumsal bir dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. Engelli sorunlarının en aza indirilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten dernek yöneticileri, engellilere uygulanan ayrımcılığın önüne geçilmesi, istihdam alanlarının oluşmasına öncülük edilmesini istediklerini kaydetti.

Van Milletvekili Mustafa Bilici ise, engelli vatandaşların sıkıntılarını bildiklerini ve bunun için ortak projeler üzerinde çalışılması gerektiğinin altını çizdi. Toplum olarak bu gibi konularda herkesin daha duyarlı davranmesi gerektiğini belirten Bilici, engellilerle ilgili hükümetin yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. Engelli vatandaşların istihdam edilmeleri konusunda gerekli mercilerle görüşmelerde bulunacaklarını anlatan Bilici, “Bu tür dernekler biliyorsunuz ekonomik anlamda güçlü değiller. Buraların kiraları diğer giderleri hayli çok zor. Bu konuda valiliklerin gerekli destek sunması gerekir. Biz de konuyu sayın valimiz ile görüşeceğiz. Biz engellilerimizi sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak bilmek görmek istemiyoruz. Yılın 365 günü her anlanda aktif halde bulunmalarını diliyoruz. 

Bunun için toplumsal alandaki çalışmaları buna göre uyarlamamız gerekiyor. Gerek asansörleriyle, gerek kaldırımlarıyla gerekse de diğer faaliyetlerle onların önlerini açmalıyız. Allah kimseyi zihin engellilerden etmesin. Allah’tan gelene rıza göstermek gerek, ama asıl önemli olan engellilerimizin önüne engel koymamaktır. Bizlerin kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Bizler her zaman sizlerin emrindeyiz” dedi.