’28 Şubat’ açıklaması

AK Parti Van İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı tarafından '28 Şubat postmodern darbe’sine ilişkin açıklama yapıldı.

VAN 28.02.2021 14:30:57 0
’28 Şubat’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnsan Hakları Başkanı Av. Hatice Özmen, yaptığı açıklamada, 28 Şubat 1997’de dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan hükümetine karşı yapılan post modern darbenin üzerinden 24 yıl geçtiğini söyledi.
28 Şubat 1997’de toplanan Milli Güvenlik Kurulu’ndan siyasi, dini, toplumsal ve ekonomik alanlarda milletin büyük bir kaosun ve baskı düzeninin içerisine sürükleyecek kararların alındığını dile getiren Özmen, "Özellikle asker ve yargı içerisinde örgütlenmiş azınlığın, diğer kamu bürokrasisini de işin içerisine katmak suretiyle toplum üzerinde oluşturdukları baskı ortamı, öncelikle milli iradenin tecellisiyle teşekkül etmiş siyasal iktidarı hedef almış ve hükümet istifaya zorlanmıştır" ifadelerini kullandı. 
“Özel harp taktikleriyle oluşturulan hukuk dışı anti demokratik uygulamalar için şehir ve kasabalarda gayrı meşru çeteler kurulduğunu” belirten Özmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Cadı avına çıkmış Avrupalılar gibi başörtüsü avcılığı başlamıştı. Okulların ve üniversitelerin attığı başörtülü öğrencilerin sayısı hayli fazlaydı. Başörtülü analar evlatlarının mezuniyet törenlerine alınmıyor, okullarını birincilikle bitirmiş öğrenciler ise törenlere alınmadığı gibi aşağılanıp, hakarete uğruyor ve darp ediliyorlardı. 28 Şubat 1997 kararları ve uygulamaları ile siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. O günün vesayetçi ve milletten kopuk mülki ve askeri erkânının batılı ülkelerden ve İsrail’den aldığı desteklerle yaptığı darbe, çok kısa sürede milletimizden gereken tokadı yedi. Çok değil 5 yıl sonra milletimiz AK Parti ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidara getirerek, 1000 yıl süreceklerini sandıkları darbeyi kısa sürede tarihin çöp sepetine attı. AK Parti her zaman 28 Şubat mağdurlarının yanında olmuş ve İnsan Hakları ihlallerini ortadan kaldırmak için birçok girişimde bulunmuş, o günlerin izlerini teker teker silmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında 28 Şubat süreci tarihe karışmış ve yaşanan demokrasi ve hak ihlalleri giderilmiş, askeri vesayet bir daha geri dönemeyecek şekilde geride bırakılmıştır. AK Parti Van İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı olarak 28 Şubat mağdurlarının yaşadıklarını unutmadık ve unutturmayacağız. Bu vesile ile 28 Şubat mağdurlarını anıyor, ölenlere Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Allah bir daha ülkemize o günleri yaşatmasın."