'24 Temmuz'u kutladılar

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, kutlama mesajları yayımlandı. Kentteki bir çok isim, yaptığı yazılı açıklamalarla basının önemine işaret etti ve günlerini kutladı.

VAN 24.07.2020 18:28:48 0
'24 Temmuz'u kutladılar
Tarih: 01.01.0001 00:00

VALİ BİLMEZ: TOPLUMUN GÖZÜ VE KULAĞI OLAN BASIN MENSUPLARININ GÜNLERİNİ KUTLARIM

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, basın mensuplarının bayramını kutladı. Vali Bilmez, mesajında; “İlimizde ve ulusalda fedakarlıkla çalışarak toplumun gözü ve kulağı olan değerli basın mensubu arkadaşlarımızın 24 Temmuz #GazetecilerveBasınBayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

MİLLETVEKİLİ ARVAS: BASIN, ÖNEMLİ BİR TOPLUMSAL GÖREVİ İFA EDİYOR

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı bir mesaj yayımladı. Arvas, yayımladığı mesajında; “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, hayatın vazgeçilmez bir unsuru olmuştur. Yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşları, vatandaşa doğru haber alma imkânı sağlayarak ve paylaşma aracı olarak önemli bir toplumsal görev icra etmektedirler. Bu nedenle zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, görevlerini büyük bir özveri ile yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları her zaman takdirle karşılanmaktadır. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Bu farkındalıkla basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artıracak, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Teknolojinin hızla geliştiği bir dönemde yeni iletişim imkânları artarken, toplumun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı daha fazla önem kazanmaktadır. Gerek ülkemizin gerekse Van’ımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde faaliyet gösteren gazete, haber sitesi, radyo ve televizyonlar ile ulusal ajans temsilcilerinin oluşturduğu basınımızın değerli mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI SAY: BASINIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Say, sansürün kaldırılmasıyla her yıl 24 Temmuz'un ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını hatırlattı. Basının kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu ifade eden Say, “Önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Basının önem ve gerekliliğini 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde hep birlikte gördük. O gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını hem kitle iletişim araçlarından hem de sosyal medyadan halka aktaran basınımız, kutsal bir görev icra etmiş oldu. Basınımız yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde de, halkımızı bilinçlendirmiş ve koronavirüs ile etkili mücadele etmemizde yadsınamaz bir rol üstlenmiştir. Kişisel hak ve özgürlüklere, toplumsal değerlere saygılı, objektif bakış açısı ile son derece önemli bir görev üstlenen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TUŞBA BELEDİYE BAŞKANI AKMAN: BASIN, DEMOKRATİK SİSTEMİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, basının demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, “Gece gündüz demeden zorlu koşullarda yılmadan çalışan tüm medya çalışanlarımızın bayramını en içten dileklerimle tebrik ederim” dedi.

‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Akman, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını’nda sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz gününün ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlandığını hatırlattı. Günümüzde her insanın doğru bilgiye ulaşmasının temel hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Akman, kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan basının, demokratik hayatın en önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti.

Halkın doğru, şeffaf ve objektif bir şekilde hayattan haberdar olmasında basının vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu anlatan Tuşba Belediye Başkanı Akman, “Basının gücü, milletimizin gücüdür. Toplumları aydınlatmak gibi büyük sorumluluk üstlenen basının ve basında çalışan arkadaşlarımızın aldıkları sorumluluk ve üstlendikleri bu misyon ile demokrasimizin daha da güçlendiğini görüyoruz. Basının gücü, milletimizin gücü olduğunu biliyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Ayrıca Tuşbamızın gelişmesi, vatandaşlarımızın şehirde daha konforlu ve daha kaliteli hizmet alabilmesi için yaptığımız çalışmaları hemşerilerimize duyuran basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplumsal değerlere saygılı ve demokrasiden yana çalışmayı görev sayan basının, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağladığını da ifade eden Başkan Akman, “Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik eder, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” şeklinde konuştu.

VAN ESOB BAŞKANI BERGE: HAKKIYLA MESLEĞİNİ YAPANLARIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

VAN ESOB Başkanı Berge de, 24 Temmuz dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Berge; “İlkeli, etik, ahlak kurallarına uyan ve mesleğini tehdit unsuru olarak kullanmayan gazetecilerimizin bayramını kutluyorum…” dedi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hakkıyla mesleğini yapan gazetecilerin basın bayramını kutladığını söyleyen Berge, “Menfaati için hareket eden sözde gazetecilerin değil, kamuoyunu doğru bilgilendiren, devletimize ve milletimize hizmet esaslı anlayışla çalışan, gece gündüz demeden etik ve ahlak kurallarına uyarak haber yapan, kamerasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tüm teçhizatlarıyla her an her yere koşturarak, bizi bilgilendirerek Van’ımızda emek veren yerel ve ulusal güzide basın mensubu arkadaşlarımızın 24 Temmuz Basın ve Gazeteciler Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Tüm emektar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

OSB BAŞKANI ASLAN: BASIN YAYININ HÜRRİYETİ KUTSALDIR

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan da, 24 Temmuz nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazetecilik mesleği, onurlu ve şerefli bir meslektir. Kamuoyunu doğru bilgilendiren, habercilikte ilkeselliği şiar edinen, tarafsız ve objektif habercilik yapan tüm gazeteciler ve basın yayın mensupları kutsal bir görev ad etmektedirler. Toplumun olayları doğru bilmelerini ve bilinçlenmelerini sağlayan ilkeli gazetecilerdir. Tarafsız basın yayın yani gazetecilik, kamuoyunun vicdanıdır. Bağımsız gazetecilik hiç bir siyasi veya politik bir parti yada grubun tesirinde kalmadan, politikaların belirlenmesinde doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilme kabiliyetine sahiptir. Hür ve tarafsız basın, bireysel değil toplumsal çıkar ve menfaatler doğrultusunda haber yapar, haktan, hukuktan yana hep duruş sergiler. Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın yayın ne kadar hür olursa toplum da o kadar özgür olur. Toplumun ekonomik ve sosyal refahı, bireylerin düşünce ve fikir hürriyeti, inanç ve yaşam biçimi özgülüğü ne kadar kutsalsa gazeteciliğin, basın yayının hürriyeti de o kadar kutsaldır. Ülkenin ve vatanın birliğini ve bütünlüğünü, toplumun huzur ve barışını, bireyleyin hak ve özgürlüklerini, toplumsal mutabakatı, tarafsız ve objektif haberciliği ilke edinen tüm gazetecilerin ve basın bayramını kutluyorum.”