2021 yılı ÇKS başvuruları başladı

Van’da, 2021 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının başladığı belirtildi. Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve fark ödemesi g

VAN 15.03.2021 09:55:33 0
2021 yılı ÇKS başvuruları başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çiftçilerin, devlet tarafından yapılan tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için her yıl Tarım Müdürlüklerince ÇKS başvuruları alınıyor.
O sezon ÇKS kaydını yapmayan çiftçiler, hiçbir destekten yararlandırılmıyor. 

2021 BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarım Müdürlükleri tarafından Van genelinde, 2021 yılı tarımsal desteklerini hedefleyen ÇKS kayıtları başlatıldı. 
İlçe Tarım Müdürlükleri ve Ziraat Odaları, yaptıkları duyurularla çiftçileri süreç konusunda bilgilendiriyor.

“KAYIT GÜNCELLEME VE YENİLEME” HATIRLATMASI

Başkale Ziraat Odası tarafından da konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. 
Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, işlemlerin kayıt güncelleme ve yenilemeden oluştuğunu belirterek, “Üreticilerimizin 2021 yılı tarımsal desteklerinden faydalanabilmeleri için 2021 üretim sezonunda daha önce kayıtlı olan üretimini yapacakları ürünlerin ÇKS güncellemelerini, kaydı olmayanların ise yeni kayıt yaptırmaları gerekmektedir.” dedi. 

KAYDI OLMAYANLAR DESTEKLERDEN YARARLANAMAYACAK

Kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemi yapmayan çiftçilerin desteklerden yararlanamayacağını belirten Aşkan, şunları söyledi:
“ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değildir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri önem arz ediyor.”

ÜST ÜSTE AYNI ÜRÜNÜ EKENLER

Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aşkan, destekler konusunda bir ayrıntıya daha dikkat çekti.
Aşkan, sadece ÇKS kaydı bulunmayanların değil, aynı zamanda ürün ekimi konusunda da belirlenen şartlara uymayanların desteklerden yararlanmayacağını hatırlatarak, “Üst üste aynı ürünü ekenler de söz konusu desteklerden yararlanamayacak” uyarısında bulundu.  

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları veya kayıt güncellemeleri için istenilen belgelerle birlikte bağlı bulundukları İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunabiliyor. 
İlgili belgeler de yine Tarım Müdürlüklerinden temin ediliyor.   
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi