2018'e girildi, ama Abalı'da sezon açılmadı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan iklim değişikliği Van'da da etkisini gösteriyor. 2018 yılına girilmesine rağmen, Van'da haftalardır şehir merkezine kar yağmadı. Van'ın kayak merkezinin bulunduğu Abalı'da da benzer durum yaşandığından,

VAN 1.01.2018 20:39:27 0
2018
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’ın Gevaş İlçesi'nde bulunan ve son iki yıldır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen Abalı Kayak Merkezi'nde yeterli kar yağışı olmadığından dolayı kayak sezonu açılamadı.
Doğu Anadolu'da Sarıkamış ve Erzurum'da kayak yapılabilirken, ülkenin birçok bölgesindeki kayak tesislerinde de yeterli kar yağışı olmadığı belirtiliyor.
   Van'ın ve bölgenin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Abalı Kayak Merkezi, 2018 yılında da kar yağışı olmadığı için sezona merhaba diyemedi.
Kayakseverler ise bir an önce kar yağışı olmasını istiyor.
    Gevaş İlçesi'ndeki Abalı Kayak Merkezi, Ocak ayına girilmesine rağmen kar yağışı olmadığı için henüz sezon açılışı yapılamadı.
    Artos Dağı eteklerinde kurulan ve Van Gölü'ne nazır kayak yapılabilen Abalı Kayak Merkezi, son yıllarda ülkenin en güzel kayak merkezlerinden biri durumuna gelmişti.
    Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin de özellikle sezon öncesi yol çalışmaları ve oto park çalışmaları yaptığı Abalı Kayak Merkezi'nde tek eksik kar…    
Abalı Kayak Merkezi'ne giden ve daha öne 6 metre genişlikte olan yol Van Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle 12 metreye çıkarılmıştı.
    Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları sayesinde, kayak merkezinin otoparkları toplam 11 bin metrekare oldu.
Kayak merkezinin açılmamasına üzülenler sadece profesyonel veya amatör kayakçılar değil. Özellikle kışın Abalı'nın müdavimleri olan çocuklar da bir an önce yeterli kar yağışının olmasını ve tesislerin faaliyete geçmesini bekliyor.
   Kayak merkezinde kızak yapmanın heyecanını yaşamak isteyen çocuklar, kışlık malzemelerini hazırlamış bile.