2014 yılı MDP kaynağı 20 milyon lira olarak açıklandı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı DAKA 2013 yılı son yönetim ve kalkınma kurulu toplantısı yapıldı.

VAN 31.12.2013 17:53:38 0
2014 yılı MDP kaynağı 20 milyon lira olarak açıklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Dün bir otelde yapılan son yönetim ve kalkınma kurulu toplantısında "2014 yılı Mali Destek Programı" da (MDP) açıklandı.

DAKA Yönetim ve Kalkınma Kurulu toplantılarının ardından, Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelere (KOBİ) yönelik "Güçlü Girişimcilik Mali Destek Programı" teklif çağrı toplantısını da düzenlendi.

TRB-2 bölgesinde yer alan Van, Muş, Bitlis, Hakkâri illerini kapsayacak olan 2014 yılı MDP'nin bu yıl ki kaynağı 20 milyon lira olarak açıklandı.

Toplantıda konuşan DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, bu yıl ilan ettikleri güçlü girişimcilik mali destek programının önceki yıllardan farklı olduğunu ifade ederek, Daha nitelikli ve stratejik yatırımların bölgeye kazandırılması için hibe üst sınırını 2 milyona çıkardıklarını söyledi.

Alt sınırın ise 200 bin lira olarak kaldığını söyleyen Dr. Demirci, "Mali Destek Programı (MDP)'den aslında eş finansmanla yaklaşık 60 milyonluk yatırım bekliyoruz. Yani 60 milyonun üzerinde bir yatırımı bölgeye kazandırmayı bekliyoruz." dedi.

Önümüzdeki hafta Konya'dan başlamak üzere İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa, Kayseri illerinde de programlarını tanıtacaklarını ve bölgenin yatırım potansiyelini anlatmaya çalışacaklarını bildiren DAKA Genel Sekreteri Demirci, "DAKA uzmanları ve bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bölgedeki iş adamlarını doğuya yatırım yapmaya teşvik edeceklerini aktardı.

Toplantıya başkanlık yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, küreselleşmeyle dünyada kamu yönetiminin de yerinin değiştiğini ve Türkiye'de de buna paralel olarak değişikliklerin yaşandığını vurgulayarak, "30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Van'ın da arasında bulunduğu 30 büyükşehrimizde üretim modeli, tamamen değişmiş olacak. Artık yerel hizmetlerden sorumlu bir merkezi birim olmayacak. Artık yerel hizmetleri doğrudan belediyeler görecek. Kamu yönetimi bundan sonra daha çok kendi işine odaklanacak." Diye konuştu.

DAKA Yönetim Birimi Başkanı Bade Altunel ise yaptığı konuşmada, Teşvik bölgesinde yer alan yatırımların proje uygulama süresi içerisinde yüzde 60'ının tamamlanması durumunda, projeye nihai ödeme yapılacağını duyurdu.

Öte yandan toplantıya, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Hakkâri Valisi Necmettin Kalkan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, DAKA Genel Sekreteri Demirci, DAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay, DAKA Yönetim Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, belediye başkanları ile ticaret ve sanayi odaları başkanları da hazır bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)