2013 Yılı Hac Kayıtları Başladı

2013 yılında adaylar arasında çekilen kura sonucunda hacca gitme hakkı elde eden vatandaşların kesin kayıtları başladı.

VAN 8.04.2013 13:30:42 0
2013 Yılı Hac Kayıtları Başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2013 yılında kutsal topraklara gitmek için müracaat eden adaylar arasında çekilen kura neticesinde hacca gitme hakkı elde eden vatandaşların kesin kayıtları başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Hac kayıtlarının 8 Nisan tarihi itibariyle başladığını belirterek, kayıtların 19 Nisan tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Boş kalan kontenjanlar için ise 25 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında kayıtların alınacağını ifade eden Arvas, kayıtların Van halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

Van halkının Hac ve umreye kayıtlarının bazı illere oranla iyi olduğunu ifade eden Arvas, "Daha önceleri ilçelerde duyuru yapılmıyordu. Ancak ilçelerde de kayıtlarımız başladı. İnşallah ilçelerden gelen katılım sonunda durumumuz iyi olacaktır" dedi.

2013 yılı içerisinde Van'da 749 hacı kontenjanının olduğunu ifade eden Arvas, "Hacca gidecek olan vatandaşlardan kesinlikle bize başvurmalarını ve bizden aldıkları belge doğrultusunda gitmelerini istiyoruz. Aksi taktirde bizden habersiz giden vatandaşlarımız birçok sıkıntıyla karşılaşıyorlar. Bu sıkıntıların yaşanmaması için vatandaşların müftülüğümüze başvurmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. - Van