2013 yılı bütçesi kabul edildi

Van İl Genel Meclisi 2013 yılı bütçesini ve çalışma programını görüşerek karara bağladı.

VAN 3.12.2012 12:06:13 0
2013 yılı bütçesi kabul edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dün yapılan İL Genel Meclisi toplantısında bütçe ve çalışma programı ile ilgili hazırlanan raporların görüşülmesinin ardından oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. İl Genel Meclisi toplantısı öncesinde BDP´li İl Genel Meclisi üyeleri, 26 Kasım tarihinde düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Semira Varlı´nın tutuklanmasını protesto ettiler. Grup adına açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Öner Yiğit, Varlı´nın işlediği tek suçun halkına hizmet götürmek olduğunu aktardı.

Van İl Genel Meclisi, 2013 yılı bütçe görüşmeleri için çalışmalarını tamamladı. Dün yapılan son oturumla bütçe ve çalışma programı oy birliği ile kabul edildi. Dün yapılan oturum öncesinde 26 Kasım´da düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınarak, tutuklanan İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı için açıklama yapıldı ve tutuklanması kınandı. Van İl Genel Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit, Varlı´nın göreve geldiği günden beri halkın sorunları için mücadele ettiğini söyledi.

İl Genel Meclisi BDP grubu tarafından İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı için Meclis salonunda basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasıyla tutulama kınanırken, Semira Varlı´nın oturduğu koltuk da boş bırakıldı.

İl Genel Meclisi salonunda yapılan basın açıklamasını Van İl Genel Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit okudu. Yiğit, "Dün itibariyle başta İl Genel Meclis Başkanımız Semira Varlı olmak üzere birçok arkadaşımız hukuksuzca cezaevine konulmuştur. Başkanımız göreve geldiği günden bu güne halkın ve köylerimizin sorunu için emek harcadı, çaba gösterdi. İşlediği tek suç buydu. Bu tutuklamalarla hiçbir yere varılamaz. Başkanımızın derhal serbest bırakılmasını ve görevinin başına dönmesini talep etmekteyiz. Başkanımızın bıraktığı yerden bütün arkadaşlarımız aynen devam edecektir. Bu böyle biline. Bunun da takipçisi olacağız. Bu hukuksuz tutuklamaları esefle kınıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bütçe görüşmelerine geçildi. Bütçe görüşmelerinde ilk olarak komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar okundu. Ardından, bütçe ile ilgili görüşlere yer verildi. Bütçe ile ilgili söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, hazırlanan bütçede İşletme Müdürlüğü için 14 milyon TL ayrıldığını ve bunun yeterli olmayacağını belirtti. 2012 yılında İşletme Müdürlüğü´nde 16 milyon TL harcandığına dikkat çeken Gökdemir, bu nedenle bütçeden İşletme Müdürlüğü´ne 2 milyon TL daha kaynak aktarılmasının çok yerinde olacağını söyledi. Gökdemir´in ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Öner Yiğit ise önümüzdeki dönemlerde İşletme Müdürlüğü´nün kaynağa ihtiyacının olması durumunda ek kaynaklardan bütçe aktarımı yapabileceklerini bildirdi.

Konu ile ilgili söz alan İL Genel Meclisi üyeleri de kaynak konusunda sıkıntı yaşanması durumunda ek para aktarımının yapılabileceğini bildirdiler.

Görüşlerin bildirilmesinin ardından bütçe oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Bu yıl hazırlanan bütçenin 85 milyon TL olduğu öğrenildi. /Cemal AŞAN