20 bin Vanlı O'nu okudu

Van'da 'Herkes O'nu okuyor' etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimiz'in(sas) hayatını anlatan kitap okuma yarışmasının sınavı yapıldı. 20 bin kişinin katıldığı sınav 4 kategoride gerçekleşti. Dereceye giren 5 kişiye umre bileti, 6

VAN 22.03.2015 17:47:51 0
20 bin Vanlı O
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(sav) hayatının daha iyi öğrenilmesi ve hayata tatbik edilmesi için başlatılan 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasında Van'da sınav heyecanı yaşandı. Peygamber Yolu Derneği ve Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) tarafından düzenlenen yarışmaya 20 bin kişi başvurdu. Van Serhat Koleji ve Nevbahar Koleji'nde yapılan sınav ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere dört kategoride gerçekleşti. Oldukça heyecanlı olan öğrenciler sınava aileleri ile geldi.

           "AMAÇ O'NUN HAYATINI ÖĞRETMEK"
           Sınavın önemi hakkında bilgi veren VÖDER Başkan Yardımcısı Hüsnü Siyah, "Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını herkese öğretmek ve sünnetini uygulamak. Bunu herkese öğretmek için bu tür yarışmaları yapıyoruz ve destek oluyoruz. Bunlar öğrenciler için çok önemli. Aileler de çok mutlu bu yarışmadan dolayı. Bu sene 'Herkes O'nu Okuyor' adı altında ikinci defa Van'da yapıyoruz. İlgiden oldukça memnunuz" ifadeleri kullandı.

            İlkokul kategorisinde sınava giren 5'inci sınıf öğrencisi Yunus Baran, "Çok heyecanlıyım. İki aydır kitabı okuyorum. İnşallah ben kazanırım. Efendimizin hayatını öğrendim ve bundan çok mutluyum." dedi.

             Sınav öncesi çok heyecanlandığını belirten 7'inci sınıf öğrencisi Fatmanur Çelik ise bu yarışmadan çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu tür yarışma bizim geleceğimiz için çok önemli. Burada Peygamber Efendimizin hayatını ve sünnetini öğreniyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz. Keşke bu sınavdan birkaç tane daha olsaydı" dedi.

           GEÇEN SENE KIZI BİRİNCİ OLDU, BU SENE OĞLUNU GETİRDİ
            Öğrenciler ile sınava gelen aileler ise yarışmadan çok mutlu olduklarını belirtti. Geçen seneki yarışmada kızı birinci olan Ruşen Demirel bu sene oğlunu yarışmaya getirdi. Bu yarışmanın öğrenciler için çok verimli olduğunu söyleyen Demirel, "Geçen sene kızım 300 kişi arasında birinci oldu. Bu senede İnşallah oğlum olur. Bu yarışmalara sahip çıkmalıyız. Çocuklar için çok iyi oluyor." sözlerini kullandı.

            Kızı ile birlikte sabahın erken saatlerinde heyecanlı bir şekilde sınavı bekleyen Sabriye Dinçer ise, yarışmanın çok güzel olduğunu ve bu tür yarışmalara bütün çocukların gelmesi gerektiğini ifade etti.

               Salon sınavında lise kategorisinde birinci ve ikinciye Umre, internet birincisine Umre, yetişkinlerde salon birincisi ve internet birincisine Umre hediye edilecek. Toplam 25 tablet bilgisayarın dağıtılacağı yarışmada, 87 kişiye de NT hediye çeki, 8 bisiklet gibi 150'ye yakın hediye verilecek.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi