2 yılda Van dikkatleri üstüne çekmeyi başardı... Asıl tanıtım seneye

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat, son 2 yıldır katıldıkları 'Mengen Uluslararası Aşçılık Festivali'nde Van'ı en iyi şekilde temsil ederek dikkat çekmeyi başardıklarını söylerken; 'Asıl tanıtım seneye. Gelec

VAN 25.08.2017 11:36:46 0
2 yılda Van dikkatleri üstüne çekmeyi başardı... Asıl tanıtım seneye
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bolu’nun Mengen ilçesinde 32 yıldır, “Aşçılık Festivali” adı altında yöresel yemekler tanıtılıyor.
Türkiye genelinde katılımın olduğu festivalde Van da iki yıldır, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği öncülüğünde temsil ediliyor. 
Gelecek yıl da festivalin 33’üncüsü gerçekleştirilecek. Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği, bu festivalde daha güçlü bir şekilde Van’ı temsil etmeye hazırlanıyor. 

 

KATILIM 2016'DA  BAŞLADI
Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat, Mengen’de yapılan bu festivale, 2016 yılından itibaren katılım sağladıklarını söyledi.
İlk festivale “Kürt köftesi” adı verilen yemekle katıldıklarını belirten Pulat, “İlk sene Kürt köftesi ile festivale katıldık. Kadın aşçılarımız yöresel kıyafetlerden kiras-fistan giymişlerdi ve bu çok büyük bir ilgi görmüştü” dedi.

 

BU YIL 2. KATILIM
Festivale bu yıl da ikinci kez katıldıklarını ve bir önceki sene yakaladıkları ilgiden dolayı Van standına özel muamele yapıldığını belirten Pulat, şunları söyledi:
“Bu yıl festivale 50-60 bin kişi katılmıştı. Geçen yıl yakaladığımız ilgiden dolayı bu yıl standımızı öne aldılar. Birinci sırada Mengen standı vardı, ikinci sırada da Van’ın standı. Öyle ki Kütahya, Adana ve Kayseri’den gelen özel misafirlerimiz vardı. Gittiğimiz zaman herkes Van’ın gelip gelmediğini merak ediyordu. Bizi görünce çok sevindiler.”

 

MERTLİKTE VAN
Gelen misafirlere doyurucu bir servis yaptıklarını anlatan Pulat, “Bu sene sengeser yemeği ile festivale katıldık. Bunun yanında kayısı kavurması, püşürük aşı ve asude gibi yöresel tatlarımız vardı. Kilim ve bakır tanıtımı da yaptık. Yer sofrası gerçekleştirdik. Gelen misafirlere tencerelerin kapaklarını açarak ortada bir servis yaptık. Yani orada Van’ın mertliğini de göstermiş olduk. Bu yıl çok daha büyük bir ilgi gördüğümüzü, bu ilginin yıldan yıla katlandığını söyleyebilirim” diye konuştu.

 

VAN DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLECEK
Bu yıl 50 aşçı ile festivale katıldıklarını, gelecek sene hem yemekler konusunda, hem de katılım konusunda daha güçlü bir ekip oluşturacaklarını belirten Pulat, “32 yıldır yapılan bu festivalin sadece ikisine Van olarak katılabildik. Ancak buna rağmen Van şimdiden festivale damgasını vurmuş durumda. Her yıl ilgi katlanarak artıyor. Biz de bu ilgiye layık olmak için ve beklentilere cevap olmak adına 2018’de yapılacak olan festivale daha güçlü bir katılım sağlamak için çalışmalar yapacağız. Biz de her yıl en iyi şekilde Van’ı temsil etmenin gayreti içinde olacağız” diye kaydetti.  

 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: