2 kişi tutuklandı

Van Valiliği ve Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamalar ile kentteki asayiş olaylarına ilişkin bilgiler verildi.

VAN 28.05.2016 10:45:04 0
2 kişi tutuklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; "26.05.2016 günü ilgili Şube Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; 'Terör Amaçlı Örgüte Üye Olmak' suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası bulunan F.P. isimli şahıs yakalanmıştır. Gözaltına alınan F.P. isimli şahıs hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte 26.05.2016 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak, ilimiz M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir." denildi.

Yapılan bir başka çalışmaya ilişkin ise Emniyetten şu açıklama yapıldı; "Müdürlüğümüz Bahçesaray İlçe Emniyet Amirliği görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda, 24.05.2016 tarihinde ilimiz Bahçesaray ilçesinde bulunan bir lisede öğretmen olarak görevli F.D.Ş. ile G.E. isimli şahıslar 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve Örgüte Elemen Kazandırmak' suçlarından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar, hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte 25 Mayıs 2016 günü adli makamlara sevk edilmiş olup, F.D.Ş. isimli şahıs 'Terör Örgütüne Üye Olmak ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından tutuklanarak ilimiz M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Van Valiliği de, önceki gece İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi TOKİ 7. Sokak'ta meydana gelen olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi; "Van Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan bir soruşturma dosyasına esas olmak üzere ilimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen çalışmaların devamında, 26.05.2016 günü 155 Polis ihbar hattına gelen bir ihbarı değerlendiren emniyet güçlerimiz, İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi TOKİ 7. Sokak'taki bir evde arama yapacağı sırada güvenlik güçlerimize yönelik ateş açılması üzerine, personellerimizce karşılık verilmiş, çıkan çatışmada bir bölücü örgüt mensubu uzun namlulu silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
Evde yapılan aramalara ilişkin ise şu bilgiler verildi; "2 adet kaleşnikof marka tüfek, 3 adet el bombası, 2 adet kütüklük içerisinde 9 adet şarjör, 1 adet not defteri, 1 adet voltaj ölçme cihazı ele geçirilmiştir. Yaşanan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli üç personelimiz hafif şekilde yaralanmış olup ayakta tedavi edilmişlerdir."

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -