'19'DAN 4'E İNDİK'

Radyatörcü ve aynı zamanda Noriş Sobaevi sahibi olan Nihat Atacan, 50 yıldır bu işte çalıştığını söyledi.

VAN 29.07.2015 11:17:11 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'da Bit Pazarı yanında bulunan bazı küçük işletmeler sacdan soba, soba boruları, hamam sobaları, semaver, mangal gibi malzemelerin imalatını yapıyor.

Bu imalathanelerden biri de Noriş Sobaevi.

50 YILLIK EMEK

Radyatörcülük mesleğinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sertifikası bulunan ve aynı zamanda Noriş Sobaevi sahibi olan Nihat Atacan, 50 yıldır bu işte çalıştığını söyledi.

Mesleğini çok sevdiğini belirten Atacan, "Bizimki alın teri meselesi. Tırnağımızla üretip bir şeyler kazanıyoruz. Gözümüz zenginleşmekte falan değil, ekmek paramız çıkıyor mu, bu bize yeter" diye konuştu.

SATIŞLAR DÜŞÜK OLDU

İmalathanede tamirat işlerini de yaptığını belirten Atacan, "Vatandaşlar bozulan semaver, demlik, soba gibi malzemelerini getiriyor ve burada tamir ediyoruz." dedi.

Satışlardan yakınan Atacan, şunları söyledi:

"Bu yıl satışlar düşük oldu. Ama ona rağmen imalat çalışmamızı sürdürüyoruz. Öyle ya da böyle pazarlıyoruz. Van dışında da gelip alanlar oluyor. Semaverlerimizin fiyatları 25-35 lira arasında değişiyor. Kaliteli malzemeden yapıyoruz, ortaya orijinal bir ürün çıkıyor. Müşterimiz aldığı üründen memnun olarak bize geri dönüyor." 
Atacan, yaz aylarında demlik, semaver ve mangal sattıkları için kış aylarında sattıkları sobaların fiyatlarının ise henüz belli olmadığını ifade etti.

"19'DAN 4'E İNDİK"

İmalat işine ilk başladığında evinde 19 nüfus bulunduğunu ancak şimdi eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşadığını anlatan Atacan, şunları kaydetti:
"İşimden son derece memnunum. Emek işi her şeyden önce. Tabi ki evini geçindirmek için, işini biraz daha geliştirmek için maddiyat önemli. Bu konuda zorlandığımız zamanlar da oluyor. Ama sonuçta idare ediyoruz. Satışlarımız bazen iyi bazen durgun olabiliyor. Bu arada ben bu işe başlarken evimde 19 kişi vardı, şimdi inişe geçtik, 4 kişi kaldık. Hepsini evlendirdim, ayrılan ayrıldı, kendine iş kurdu. Hayat böyle bir şey."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı