1974 Vanspor'dan Irak'a ziyaret...

1974 Vanspor Kulübü, eski Vanspor Başkanı ve İşadamı Ferdidun Irak'ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında, Irak'a isminin yazılı olduğu kırmızı siyahlı forma hediye edildi.

VAN 6.05.2015 10:12:40 0
1974 Vanspor
Tarih: 01.01.0001 00:00
1974 Vanspor Kulübü, geçmişte futbola emek veren, Başkan ve yöneticileri ziyaret etmeye devam ediyor. 1974 Vanspor Kulübü,1998-1999 futbol sezonun da, Vanspor kulüp başkanı olan Feridun Irak'ı ziyaret ettiler. Ziyaret esnasın da geçmiş anılırken, duygulu anlar yaşandı.
1974 Vanspor sportif direktör, Turgay Karatekin ve hocalar, Aydın Oyman, İbrahim Çavuşoğlu, Bengin Çakay, Can Polat ve İbrahim Koç, ziyarete esnasın da eski Vanspor kulüp başkanı, Feridun Irak'a isminin yazılı olduğu kırmızı siyahlı forma hediye ettiler.
1998-1999 Futbol sezonunda Vanspor'un başına geçen Feridun Irak, teknik direktör olarak Rıdvan Dilmen'i takımın başına getirmişti. Bu sayede, şampiyonluk için de ilk adım atılmıştı.Taraftar sayısını ikiye katlayan, her yerde adın dan söz ettirmeye başlayan Vanspor, sezonu şampiyon olarak tamamlamış ve bugün ki adıyla Süper Lige çıkmıştı.
Gazetemize açıklamada bulunan Feridun Irak, “Turgay Karatekin ve ekibine, çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Güzel bir adım atılmış, başarılı olacaklarına inanıyorum diyerek, Geçmişte Van'ın futboluna emek veren, hizmet eden Kulüp başkanlarını ve yöneticilerini ziyaret etmeleri ve isimlerinin yazılı olduğu kırmızı siyahlı forma hediye etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaret esnasında kendileriyle geçmişi de anmış oldu. 1998-1999 Yılında Vanspor'a başkanlık yaptığım dönemde, 2. Lig yükselme grubun da, vermiş olduğumuz mücadeleyle, bugünki adıyla, Süper Lige çıktık. Başarı birliktelikle gelir. Bizde de öyleydi. Dönemin valisi, Sayın A.Kadir Sarı, vefakâr cefakâr taraftarlarımız, yerel basınımız, teknik direktörümüz, Rıdvan Dilmen ve ekibi, futbolcularımız ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımızın büyük gayretleriyle şampiyon olduk. Bu vesileyle o günlerde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum diyen Irak, dilerim 1974 Vanspor Kulübü de birliktelikle böyle başarılara imza atar. Olmaz diye bir şey yok. Güzel bir adım atılmıştır. Neden olmasın. Tekrar başarılar diliyorum”dedi.
1974 Vanspor sportif direktör, Turgay Karatekin ise, Sayın Feridun Irak, Vanspor'un başına geldiğin de attığı tutarlı adımlarla büyük bir başarıya imza atmıştı. Onlarla Van futbolu adın dan söz ettirmeye başlayıp, sezonu şampiyon olarak tamamlayıp,1. Lige yani Süper lige çıkmıştı. Gerçekten güzel günler yaşattılar. Ziyaretimizde geçmişi konuştuğumuz da hepimiz duygulandık. Bizi kırmayıp zaman ayırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz diyen Karatekin, ziyaretlerimiz devam edecektir” dedi.

Haber: Salih Deniz