1974 Vanspor, yol haritası belirledi

1.5 yıl önce kurulan ve hızlı bir atılım gerçekleştiren 1974 Vanspor Kulübü'nde, yeni sezon hedeflerini belirlemek, görüş alışverişinde bulunmak ve yol haritasını belirlemek amacıyla Edremit Su Sporları Tesisleri'nde kulüp başkanı,

VAN 30.07.2015 19:24:04 0
1974 Vanspor, yol haritası belirledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kuruluşunu 14 üye ile gerçekleştirilen ve şuan 60 üyeye ulaşan 1974 Vanspor Kulübü kısa sürede hem tesisleşme hem de sportif anlamda büyük gelişmeler kaydetti. Geçtiğimiz sezon Van'da amatör grupların tamamınca mücadele eden ve hepsinde de sezonu başarılı noktalarda tamamlayan 1974 Vanspor Kulubü, mücadele ettiği 2. Amatör Küme'den de 1. Amatör Kümeye yükseldi. Sportif faaliyetlerini üyelerinin desteği ve kurdukları futbol okulu gelirlerinden temin eden 1974 Vanspor Kulübü, yeni sezon hedeflerini belirlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için bir toplantı gerçekleştirdi. Edremit Su Sporları Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Başkanı Turgay Karatekin, kulüp antrenörleri ve üyeler katıldı.

BAŞKAN DEĞİŞECEK
Çay ve pastaların ikram edildiği, güneşin batışının izlenebildiği toplantıda açıklamalarda bulunan Turgay Karatekin, geçtiğimiz sezon elde ettikleri başarılardan söz ettikten sonra yeni sezon hedeflerini anlattı. Daha sonra üyelere ve yöneticilere bir öneride bulunan Karatekin; "Kulübün şuandaki başkanı olarak, bundan sonraki başkanımızın takımımıza en büyük desteği veren Gültekin Fidan olmasını öneriyorum. Bizler de futbol kısmıyla daha çok ilgilenelim. Herkes kendi işini yaparsa daha da başarılı oluruz" dedi. Bu öneri diğer üye ve antrenörler tarafından da olumlu karşılandı.
Karatekin yaptığı açıklamada; "Ben hem hoca, hem kulüp başkanı, hem sportif direktör olmak istemiyorum. Bu kulüp benim değil, tüm arkadaşlarımızındır. O yüzden böyle bir paylaşım yapalım düşüncesindeyim. Bu şekilde olursa takımımız için de en iyisi olur düşüncesindeyim. Bugüne kadar takıma maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan Gültekin Fidan'ın başkan olmasını talep ediyorum" dedi.

FİDAN: ÜZERİME NE DÜŞERSE YAPARIM
Ardından kısa bir konuşma yapan Fültekin Fidan, tekliften dolayı teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi; "Açıkçası benim çok fazla başkanlık isteğim yok ve böyle de bir talebim de yok. Yönetimden başka bir arkadaşımız başkanlığı talep ederse ben sevinirim ve bana iyilik yapmış olurlar. Bunun tek sebebi de işlerimin yoğunluğudur. Başkan olduktan sonra her zaman maçlara gitmem gerekecek, daha çok vakit ayırmam gerekecek. Ama bu kadar vaktim yok. Aktif olabilecek bir arkadaşımız varsa ona başkanlığı hediye ederim. Ama illa da beni isterlerse de hocalarımızı, arkadaşlarımızı kırmayacağım. Üzerime ne düşerse yapacağım."

KARATEKİN:1.5 SENEDE İYİ İŞLER YAPTIK
Ardından yeniden konuşan Karatekin, 1.5 senede yaptıklarını ve yeni sezon hedeflerini anlattı.
Karatekin şunları söyledi; "Eski Vanspor futbolcularından kurulu bir antrenör kadrosu ile çalışıyoruz. Üyelerimizin desteği ve futbol okulumuzun gelirleri ile spor aktivitelerimizi devam ettiriyoruz. Geçen sene Van'da tüm gruplarda mücadele ettik. Hepsinde de başarılı olduk. 2. Amatör Kümeden de 1. Amatör Kümeye yükseldik. Biz icraatlarımız ile ortadayız. Boş konuşmuyoruz. Kulüp binamızı aldığımız zaman çok kötüydü. Şimdi çok güzel bir duruma getirdik. Çok çabaladık ama başardık. Bunun yanında kendi imkanlarımızla bir servis aracı aldık. Deplasmana gittiğimizde de kimseye minnet etmeden kendi sporcularımızı götürüp getiriyoruz. Şuan 60 üyemiz var. Ama daha çok üye ve daha çok taraftar toplamayı amaçlıyoruz. Biz onlarla güçlü oluruz. Zaman zaman önümüze engeller çıkabilir. Ama el birliği ile bu engelleri aşabileceğimize inanıyorum. Yeni sezon hedeflerimizi de arkadaşlarımızla oturup konuşacağız. Kurum takımları gibi sponsorlarımız yok. 60 yürekli üyemiz var. İmkanlarımız ölçüsünde gerçekçi hedeflerimizi belirleyip yolumuza devam edeceğiz."
Karatekin son olarak, kulübün kuruluşundan bu yana kendilerine maddi ve manevi desteklerini esirgimeyen herkese çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Karatekin'in açıklamalarının ardından kulübün yol haritasının belirlenmesi amacıyla toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.
Bu arada, yakın zamanda yapılacak olan genel kurul ile birlikte Kulübün yeni başkanının Gültekin Fidan olacağı, Turgay Karatekin'in de sportif direktör olarak devam edeceği öğrenildi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan