1974 Van SpOR Kulübü

Van'a yeni bir spor kulübü

VAN 14.02.2014 11:09:56 0
1974 Van SpOR Kulübü
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van'da yeni bir spor kulübü kuruldu. Eski Vansporlu profesyonel futbolcular ve başarılı Teknik Direktör Turgay Karatekin'in bir araya gelerek kurdukları '1974; Van Spor Kulübü' resmen tescillendi ve yeni sezonda 2. Amatör Küme'de top koşturmaya başlayacak.

Haber: Umut TARHAN
Kuruculuğunu eski profesyonel ve tecrübeli isimlerin yaptığı ´1974 Van Spor Kulübü´ hazırlıklarını sürdürüyor. Yarın İŞGEM Futbol Sahası´nda yapılacak olan seçmelerle iyi bir takım oluşturmayı amaçlayan ´1974 Van Spor Kulübü´, tamamen profesyonel bir mantıkla hareket etmeyi planlıyor.
´Kırmızı - Siyah´ forma rengiyle hayat bulacak olan ´1974 Van Spor Kulübü´nün antrenörlüğünü eski tecrübeli ve profesyonel Vansporlu futbolcular yapacak. Bir zamanlar Vanspor formasını terleten Can Polat, Bengin Çakay, İbrahim Çavuşoğlu, Halil İbrahim Koç şimdi yeni takımlarında futbolcu yetiştirecek ve başarıya ulaşmak için yeni bir serüvene atılacak. Kulübün en büyük avantajı ise yıllarca Vanspor´da profesyonel olarak top koşturan, şampiyonluklar yaşayan ve bölgenin tek prolisanslı Teknik Direktörü olan Turgay Karatekin´in varlığı. Yeni Kulübün Başkanı olan Karatekin, profesyonel bilgilerini, tecrübelerini de takıma aktaracak, futbolcuları, antrenör olan eski öğrencilerini de yakından takip edecek ve gerektiği her noktada müdahalelerde bulunacak.

SEÇMELER YARIN
Yeni kurulan spor kulübü için yarın İŞGEM Sahası´nda saat 09:00 ile 12:00 saatleri arasında futbolcu seçmeleri yapılacak. Seçmelere 1989 - 2000 doğumlular arasındaki gençler katılabilecek. Seçmelerde kulübün antrenörleri, Kulüp Başkanı Turgay Karatekin ve kurucu üyeler de bulunacak. Ayrıca kulüp sezon boyunca da yetenekli gençleri keşfetmeye ve takıma kazandırmaya çalışacak.

İDDİALI BİR TAKIM
OLUŞTURULACAK
2. Amatör Küme´den başlayacak olan 1974 Van Spor Kulübü iddialı bir takım olacak. Kulübün Başkanı tecrübeli Teknik Direktör Turgay Karatekin; "Van´ın gerçekten büyük bir potansiyele sahip olduğunu bütün Vanlılar ve hatta ülkemiz bile biliyor. Bizler de her şeyden önce bu potansiyeli harekete geçirmek, her tarafın ´işte bu takım bizim takım´ diyebileceği bir takım yaratma hedefi ile yola çıktık. Elbette ki hedeflerimiz arasında profesyonelce üst liglere adım adım çıkmak ve Van´ı hak ettiği yerde temsil etmektir. Bu hedeflerimize ulaşabilmek için tamamen profesyonel arkadaşlarım ve eski öğrencilerimle elimizden geleni yapacağız" dedi.

´EĞİTİMİMİZE GÜVENİYORUZ´
Yola tamamen profesyonel bir ekiple çıktıklarını anlatan Karatekin, "Zamanında Vanspor´a büyük emek veren, ter döken genç arkadaşlarımızla bir araya geldik. Biz her şeyden önce çocuklarımıza, sporcularımıza vereceğimiz eğitimimize güveniyoruz. Yani parayla futbolcu alan, futbolcu transfer eden bir kulüp değil, futbolcu yetiştiren bir kulüp olacağız. Bu konuda bütün bilgi ve birikime de sahibiz. Taşıma su ile değirmen döndürmeyecek, emeğimizle futbolcu yetiştireceğiz. Zaten ancak bu şekilde başarıya ulaşılabilir" ifadelerini kullandı.

KULÜBÜN AMACI
1974 Van Spor Kulübü Başkanı Turgay Karatekin yola çıkış amaçlarını da şu şekilde özetliyor; "Bu memlekette eğitimli antrenör yetersizliği vardır. Bu yetersizlikten dolayı da potansiyeli olan bir Van´ın futbolcu yetiştirememesi aşikardır. Potansiyel anlamda futbolcu yetiştirmek, ayrıca tüm Van´ın ´bu bizim takımımız´ diyebileceği bir takım yaratabilmek düşüncesi ile yola çıktık. Vanspor´da top oynayan, bu memlekette ekmek yiyenler olarak bu memleketin gençlerine sorumlu ve borçlu kıldık kendimizi. Bu memleketten kaliteli topçular ve takımlar çıkabileceğini göstermek için böyle bir hamle yaptık. Hiçbir kuruma bağlı olmadan, tamamen özgün ve herkesin elini taşın altına sokabileceği bir gönül takımı yarattık. ´Bu bizim takımımız´ denilebilecek ve destek olunabilecek, üyelik sistemi içinde seçme ve seçilme hakkının olacağı bir takım yaratma çabasıdır bizimkisi. Bu çabaya katkı sunmak isteyen, aramızda yer almak ve bizimle beraber yola çıkmak isteyenleri de kulübümüze davet ediyoruz. 6 ay içerisinde de genel kurulumuzu yapacağız. Bu süre içerisinde resmi olarak üye olacaklar arasında gerçek yönetim kurulu üyelerimizi oluşturacağız" şeklinde konuştu.

FUTBOL OKULU DA AÇILIYOR
1974 Van Spor Kulübü futbol takımının yanında, bu takımı besleyecek bir de futbol okulu açıyor. Karatekin, "Bu işe gönül verdik ve profesyonelliğin gereklerini yapıyoruz. Açacağımız Futbol Okuluna da 1998 ile 2006 yılları arası doğumluları alacağız. Futbol okulunda da yine tecrübeli ve futbol geçmişi olan, profesyonel anlamda top koşturmuş, Vanspor´a yıllarca hizmet etmiş genç antrenör adaylarımız görev alacak" dedi.

´TAKIM HERKESİN, DESTEK SUNULMALI´
Şuan itibari ile en büyük sıkıntının Van´da yeteri kadar futbol sahası olmaması olduğunu da dile getiren Karatekin sözlerini şöyle tamamladı; "Van´da saha sıkıntısından dolayı bütün yoğunluk İŞGEM sahasında toplanmış. Bu sıkıntının çözülmesi lazım. Büyükşehir olmuş bir kentte antrenman yapacak, futbol oynayacak bir saha bulamıyorsanız durup düşünmeniz lazım. Bu tablo Van´a yakışmıyor. İlk elden b saha sıkıntısının çözülmesi Van´daki bütün futbol takımının beklentisidir. Bunun yanında herkesin, bu memleketin takımı dediğimiz 1974 Van Spor Kulübü´müze destek vermesini bekliyoruz. El birliği, gönül birliği ile başarıya hep birlikte koşalım."

KURUCU ÜYELER
Bu arada 1974 Van Spor Kulübü´nün kurucu üyeleri de şu isimlerden oluştu; Turgay Karatekin, Enver Azbay, Necip Balandi, Can Polat, Bengin Çakay, Aydın Anterli, Halil İbrahim Koç, İbrahim Çavuşoğlu, Cumhur Yıldırım, Fuat Elaltunkara, Faruk Akıllı, Murat Yıldırım, Aydın Oyman, Gültekin Fidan.