188 futbolcu transfer edildi

Spor Toto Süper Lig'de birinci transfer dönemi sona erdi. Süper Lig takımları, bu süreçte 188 futbolcu transfer etti. Kadrosuna en çok takviye yapan takımlar 17'şer futbolcu ile Antalyaspor ve Bursaspor oldu.

VAN 1.09.2015 12:41:47 0
188 futbolcu transfer edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2015-2016 futbol sezonunda 9 Haziran 2015 Salı günü başlayan ve FIFA kuralları gereği 12 hafta (84 gün) süren Birinci Transfer ve Tescil Dönemi dün gece yarısı itibariyle sona erdi. Spor Toto Süper Lig takımları bu dönemde toplam 188 futbolcuyu renklerine bağladı.
TRANSFER ŞAMPİYONU ANTALYASPOR VE BURSASPOR
31 Temmuz gece 24.00'te sona eren transfer döneminde en çok transferi 17 futbolcu ile Antalyaspor ve Bursaspor yaptı. En az transferi ise 1 futbolcuyu renklerine katan Mersin İdmanyurdu gerçekleştirdi. Kırmızı-lacivertliler, transfer yasağından dolayı Nijeryalı oyuncu Isaac Promise'den ligin ikinci yarısında faydalanabilecek.

YABANCI OYUNCULAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLDİ
Süper Lig takımları yaptığı 188 transferde daha çok yabancı oyuncuları tercih etti. 'Yerli kuralı" ile kadrolarında 14 yabancı 14 yerli oyuncu bulundurabilecek olan ekipler, yabancı futbolculara yöneldi. Takımlar birinci transfer döneminde 111 yabancı futbolcuyla kadrolarını güçlendirdi. Bu sezon Süper Lig takımları 77 yerli oyuncuya imza attırdı.

EN DİKKAT ÇEKİCİ TRANSFERLER FENERBAHÇE'DEN
Bu yaz en dikkat çekici transferleri Fenerbahçe gerçekleştirdi. Teknik direktörlüğe Portekizli çalıştırıcı Vitor Perreira'yı getiren sarı-lacivertliler 11 futbolcuyu renklerine bağladı. Geçen sene Bursaspor ile Süper Lig'de gol kralı olan Fernandao, Manchester United'dan Robin van Persie ve Luis Nani transferleriyle Avrupa piyasasında ses getiren Fenerbahçe, birçok takımın peşinden koştuğu Bursaspor'un genç yıldızı Ozan Tufan'ı da kadrosuna kattı.

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Beşiktaş'ın yeni forveti Mario Gomez ve Antalyaspor'un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o da Süper Lig'in yeni yıldızları oldu.

Kaynak / Editör: İHA -