150 ÖĞRENCİYE BURS İMKÂNI, KÜLTÜR DAYANIŞMA VAKFI ÖRNEK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Van kamuoyunda bugüne kadar Van dışındaki Van'ı temsil eden vakıfların ve derneklerin neler yaptığı her zaman merak konusu olmuştur. Bu derneklerin Van'ı temsili nokta da yeterli olup olmadıkları ve dışarıdaki Vanlılara sahiple

VAN 4.11.2021 16:30:32 0
150 ÖĞRENCİYE BURS İMKÂNI, KÜLTÜR DAYANIŞMA VAKFI ÖRNEK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van kamuoyunda bugüne kadar Van dışındaki Van’ı temsil eden vakıfların ve derneklerin neler yaptığı her zaman merak konusu olmuştur. Bu derneklerin Van’ı temsili nokta da yeterli olup olmadıkları ve dışardaki Vanlılara sahiplenip sahiplenilmediği birçok tartışmaya neden olmuştur. Bu tartışmalar bir tarafa Van kültür dayanışma vakfı örnek bir başarıya imza atarak 150 öğrenciye burs verdi.

Van kamuoyunda bugüne kadar Van dışındaki Van’ı temsil eden vakıfların ve derneklerin neler yaptığı her zaman merak konusu olmuştur.

Bu derneklerin Van’ı temsili nokta da yeterli olup olmadıkları ve dışardaki Vanlılara sahiplenip sahiplenilmediği birçok tartışmaya neden olmuştur. Bu tartışmalar bir tarafa Van kültür dayanışma vakfı örnek bir başarıya imza atarak 150 öğrenciye burs verdi. Burs için toplam 350 öğrencinin müracaat ettiğini dile getiren Van kültür dayanışma vakfı başkanı Nizamettin Ağar, amaçlarının müracaat eden bütün öğrencilere yardımcı olmak olduğunu ama imkânlarının da sınırlı olduğunu ifade etti.

Van kültür ve dayanıma vakfının bu tür yardım ve desteklerde aracı olduğunu hayırsever ve yardımsever işadamlarımızın destekleriyle aynı zamanda yönetim kurulu üyelerimizin katkılarıyla böylesi hizmetlerde bulunuyoruz. Dedi

Burs alan öğrenciler hem çok başarılı hem de Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinde okuyor olması bizler için gurur kaynağı olmaktadır.

Van vakfı olarak önemli hedeflerinin olduğunu, dışardaki Vanlıları en iyi şekilde bir beraberlik içinde olmalarını sağlamak bütün Vanlıların Van Vakfını kendi evleri gibi aidiyet bağı oluşturmak olduğunu söyledi.