15 Temmuza giden süreci anlamadan anmak…

Sait Çamlıca

VAN 11.07.2018 08:34:38 0
15 Temmuza giden süreci anlamadan anmak…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 15 Temmuza giden süreci anlamadan anmak…

Önümüzde ki günlerde FETÖ hainlerinin yapmaya çalıştığı, milletimizin kahramanlığı ile engellediği 15 Temmuz darbesinin yıldönümü anılacak. Uzun yıllar boyunca 15 Temmuz darbe girişimi konuşulacak. 

15 Temmuz sürecine götüren toplumsal hatalarımızdan ders almak, yeni 15 Temmuz'ların yaşanmaması için tedbir almak zorundayız. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor.

15 Temmuz Ruhu ve Gençlik

15 Temmuz, Çanakkale savaşından 100 yıl sonra Seyyid Onbaşı'nın bu coğrafyada hala yaşadığını gösterdi hepimize. 

15 Temmuz, Kınalı Ali'yi yetiştiren annelerin hala yaşadığını gösterdi hepimize. Evladı vatan için kurban olsun diye, askere kına yakarak gönderen analar hala yaşıyor Anadolu'da. 

15 Temmuz, 'zamane gençlerinde iş yok' diyen herkesi utandırdı. Tankların altına yatacak kadar vatansever gençlerimizin var olduğunu gösterdi hepimize. 

15 Temmuz geleceği inşa etmek isteyenlerin gençleri ihmal etmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdi hepimize.  

Şimdi kuracağım cümleye dikkat edin:

15 Temmuz darbe girişiminde milletine silah doğrultan, tankları milletin üzerine süren, milletin uçaklarıyla milleti bombalayanlar da bizim coğrafyanın gençleri idi, onlara karşı canını ortaya koyarak direnen gençler de bizim insanımızın evlatlarıydı.

FETÖ’nün elinden neyi geri alamadık?

FETÖ’nün elinden milletten para toplayarak inşa ettikleri kolej ve dershaneleri Devlet geri aldı. Yıllarca milleti yönlendirmek için kullandıkları televizyon, gazete ve dergilerine el konuldu veya kapatıldı. Ellerinde ne kadar şirket varsa Devletin eline geçti.

FETÖ ekibinin 40 yıl içerisinde milletten para toplayarak, milleti kandırarak kurduğu her şeyi Devlet ellerinden aldı ve yeniden milletin hizmetine sundu. FETÖ ekibinden Devlet baskısıyla bile geri alamadığımız tek şey, aklını teslim etmiş, mankurtlaşmış insanlarımız oldu. Eşyayı geri almak kolay, insanı geri almak zordur.

İslam’a hizmet kılıfı adına kandırılmış, zihinleri iğdiş edilmiş yeni nesillerin yetişmemesi için önce kendimizi sonra evlatlarımızı eğitmek, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek zorundayız.

Yaşadığımız coğrafya, ecdadın mirası ve hala ümmetin umudu olduğu için bizimle uğraşmaktan bizim çocuklarımızı elimizden almaya çalışmaktan asla vazgeçmeyecekler.

FETÖ bir ekibin değil bir zihniyetin adıdır.

FETÖ bir zihniyetin zehirli meyvesidir. Zehirli meyve yetiştiren bahçeyi ilaçlamazsanız, meyvenin adı değişir ama yine zehirlenirsiniz. Şahısların putlaştırıldığı, tek tip okumaların yapıldığı her kurum, her cemaat veya tarikat FETÖ olmaya müsaittir.

‘Peygamberimiz Türkçe Olimpiyatlarına geldi’diyen F.Gülen’i eleştirirken, ‘Kuran’da 33 ayet Risaleleri müjdeliyor’ veya ‘Hz. Ali Risaleleri müjdelemiştir’ diyen Said Nursi’ye Bediüzzaman demeye devam ederseniz, FETÖ bitmez.

Görmek isteyen için örnek çok. Ancak gözüne FETÖ kibritini çok fazla yaklaştırırsanız, arkadaki ormanı göremezsiniz.

Cübbeli Ahmed’in ‘Halid’i kolundanım diyen cennete gider’, yakın zamanda medyaya düşenUşşaki Şeyhi’nin ‘Elimi öpen cennete gider’, Alpaslan Kuytul’un ‘Peygamberimizi meydanda gören bacılar var’Adıyaman Menzil ekibinin ‘Şeyhimizin gözlerine bakan içkiyi bırakıyor’ gibi sözleri, hep aynı zehirli bahçelerin farklı meyveleridir.

FETÖ ekibi Fethullah Gülen için Kainat imamı diyordu. FETÖ ekibinin liderlerine söyledikleri ile Nurcuların Said Nursi için söyledikleri, Süleymancıların Süleyman Hilmi Tunahan veya şimdi ki liderleri için söyledikleri, Menzilcilerin Gavs sandıkları kişi için söyledikleri, Nakşi ve Kadir'i olanların Şeyh sandıkları kişiler için söyledikleri ile aynıdır.

15 Temmuz köprüsüne asarlar!

15 Temmuz adı altında Türkiye genelinde kaç tane kurum veya park açıldı bilmiyorum. Milletin ve yeni yetişen nesillerin hafızasında iz bırakması, 15 Temmuz’un unutulmaması için bunlar yapılsın elbette.

15 Temmuz Okulu, 15 Temmuz Alt Geçidi, 15 Temmuz Üst Geçidi, 15 Temmuz Viyadüğü, 15 Temmuz Köprüsü,15 Temmuz Kavşağı, 15 Temmuz Meydanı, 15 Temmuz Durağı, 15 Temmuz Parkı…..

Tüm bunları açan yetkililer, şayet 15 Temmuz ihanetine götüren ‘İslam’a Hizmet kılıflı ihanet zihniyeti’ ile mücadele etmezlerse, paralelcilerin yapamadığını meridyen ekip yapar ve 15 Temmuz Üst Geçidini açan yetkiliyi o köprüde sallandırırlar.

Allah milletimize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşatmasın.

Allah, hem devletimizi yönetenlere hem milletimize, 15 Temmuz’a giden hatalardan ders aldırsın.

Sait ÇAMLICA