15 Temmuz cehennemi

Abdullah Şanlıdağ

VAN 4.12.2017 09:06:08 0
15 Temmuz cehennemi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz işgal girişimi ile Türkiye’yi diz çöktürmeye çalışanlar başaramayınca, İran ambargosunu delen adam olarak tanınan Zarrab üzerinden Erdoğan’a operasyon çekiliyor. Önce, bir şeye açıklık getirelim. Amerika’nın İran’a uyguladığı ambargoyu sadece Türkiye mi deldi? Biraz deşelediğimizde İran ambargosunun arkasından da FETÖ’nün çıktığını görüyoruz. CHP’nin bu yapı ile ilgisini doğrudan kanıtlayacak, elimizde bir belge yok. Ancak 15 Temmuz darbe girişimine senaryo/tiyatro demesi, darbe gecesi net bir duruş sergileyememesi ve şimdilerde Amerika’da görülen Zarrab davasına müdahil olarak, eline kâğıt tutuşturup; Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına para transferi yaptığını söylemesi, akıllara; acaba CHP, FETÖ’nün siyasi ayağı mı sorusunu getiriyor.

ZARRAB ÜZERİNDEN YAPILMAK İSTENEN NEDİR?

Amerika’da örülen Zarrab davasında Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Dört bir yanımız ateş parçası. Bir tarafta Amerika ve FETÖ, diğer tarafta Kuzey Irak’tan başlayıp Suriye’ye, Türkiye’nin Güneydoğusuna kadar uzanan Kürt Koridoru tehdidi. Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlattığımız güvenli bölge oluşturma kazanımlarımız, Afrin’de PYD’nin nefes borusunu keserek Akdeniz’e inmeleri engellenirse, rahat bir nefes alırız. Tüm bunlarda Türkiye’nin başarılı olduğunu, içerde de reformlar, devrim niteliğindeki hizmetlerle hızla büyüdüğünü gören Batı, Türkiye’ye adeta; “Ya hu kardeşim, fazla oluyorsun. Daha dün, bindiğin bisikletin dişlisini dahi benden alırken bugün üretmeye başladın. Yetmedi Ortadoğu’ya kadar uzandın” diyerek, Erdoğan’ı durdurmaya çalışıyorlar. Aslında fotoğrafın büyük yüzü böyle. Yani 15 Temmuz darbe girişimi bitmedi, değişik versiyonuyla Amerika’da devam ediyor. Hiç kimse bunun bir rüşvet davası olduğunu söylemesin, artık kargalar bile gülüyor. Silahla başaramadıkları işgal girişimini ekonomik darbe ile sürdürüyorlar. İyi de bu bir rüşvet davasıysa; ABD mahkemesini niye ilgilendirir? Birileri İran’a ambargoyu ve Zarrab’ı bahane ederek İran paralarına çöreklenmek istiyor. İran’a yapılan ambargoyu FETÖ delmiş olabilir mi? Eğer FETÖ, İran’la para ilişkisine girmişse ve bunda da başarılı olamadıysa 17 Aralık rüşvet davasının fitilini çekmiş olabilir mi? Bu işi nasıl yaptıkları konusuna girmeye gerek yok. Tahran petrol parasını FETÖ’nün aşırma operasyonunda yardımcısı ise CIA’dır. FETÖ’nün İran’la olan ilişkileri ne zaman koptu? 17 Aralık saldırısı ile FETÖ-İran bağının kopması ve devlete operasyon çekilmesi arasında çok yakın ilişki var gibi.

15 TEMMUZ CEHENNEMİNDEN ÇIKTIK 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta ilçe kongrelerine katıldı. Ünal, burada yaptığı konuşmada İran ambargosuna ve Zarrab üzerinden Türkiye’ye yapılmak istenen operasyonlara değindi. İran ambargosunu delen bir sürü ülke olduğunu söyleyen Ünal, ancak bu ülkelerin hiçbirine bir şey yapılmadığını deklare etti. Mahir Ünal, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Amerika’da bir oyunun sahnelendiğini, bu sahnede oyuncunun da senaristi bellidir. 15 Temmuz cehenneminden çıkıp geliyoruz, siz ne ile gelirseniz gelin, yenileceksiniz. Şimdi son günlerde bir tiyatro oynanıyor biliyorsunuz Amerika’da. Peki, bu senaryo, bu oyun bize tanıdık geliyor mu? Nerden tanıdık geliyor? 17-25 Aralıktan tanıdık geliyor. 17-25 Aralıkta taşeronları üzerinden bu filmi sahnelediler, film tutmadı. Şimdi filmi nereden sahneliyorlar, bizzat New York’tan. Bu film tutar mı? Bu film tutmaz. Bu film senaryosuyla, oyuncusuyla Oscar ödülü alabilir. Ama bu film tutmaz. Bu oyunu biz defalarca gördük. Gezi ile geldiniz, yenildiniz; 17-25 Aralıkla geldiniz, yenildiniz. 15 Temmuzla geldiniz, yenildiniz, gene yenileceksiniz.”