15 Bölge Barosu'ndan 'Elçi' açıklaması:

15 bölge barosu tarafından yapılan ortak açıklamada, Diyarbakır'da yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, basın açıklamasında söylediği 'savaş, çatışma, operasyon istemiyoruz!' şeklindeki sö

VAN 1.12.2015 10:38:19 0
15 Bölge Barosu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım günü, doğanın korunması ve çatışmaların son bulması ile ilgili basın açıklaması yaparken çıkan silahlı arbedede yaşamını yitirmesini protesto etmek amacıyla Van Adliyesi önünde avukatların katılımı ile oturma eylemi gerçekleştirildi.

15 BÖLGE BAROSUNUN AÇIKLAMASI

Oturma eyleminden önce Adıyaman, Bingöl, Hakkâri, Mardin, Urfa, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Muş, Şırnak, Batman, Dersim, Kars-Ardahan, Siirt ve Van Barosu adına basın açıklaması yapıldı. 
Açıklamayı, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur okudu.

"HER ZAMAN 'BARIŞ' DEDİ"

Tahir Elçi'nin yaşamı boyunca adaleti sağlamak için çalıştığını belirten Timur, şunları söyledi:
"Hayatını akılla, vicdanla ve cesaretle, karanlığı dağıtmak ve adaleti sağlamak çabasıyla geçiren Tahir Elçi'yi karanlık bir saldırı ile kaybettik. Her şeyden önce bu saldırıyı kınıyoruz. Nerede bir hak ihlali varsa orada bulundu. Dokunulmaz konulara dokundu, tabuları yıktı, söylenemeyenleri söyledi, rahatsız etti. Hakkında açılan davalara, başlatılan linç kampanyasına aldırış etmedi. İnsanın ve doğanın hakkını savundu ama bunun bedelini ağır bir şekilde ödedi. Her zaman 'barış' dedi. Özgür bir ülkenin hayali peşinden gitti. En zor koşullarda barış ısrarından vazgeçmedi."

"EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

"Tahir Elçi'nin yaşamının pusulası olan ve son açıklamasının son sözleri artık bizlerin emanetidir." diyen Timur, Elçi'nin vurulduğu basın açıklaması sırasından söylediği şu sözleri tekrarladı: 
"Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz."
Timur, bu sözlerin bir emanet olduğunu ve bu emanete sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.

"OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayının karanlıkta kalmaması için sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Timur, şunları kaydetti:
"Bizler dostları ve meslektaşları olarak Tahir Elçi'nin güpegündüz, insanların gözü önünde katledilişinin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Hakikat ortaya çıkana ve adalet sağlanıncaya kadar bu katliamın takipçisi olacağız. Çünkü bu devletin Tahir Elçi'ye ve dün cenazesine katılan on binlerce insana hakikati ortaya çıkarma ve adaleti sağlama borcu var."
Açıklama ardından avukatlar 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirdi ve "Tahir Elçi ölümsüzdür" sloganı attıktan sonra dağıldı.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı