15 Aralık'ta açılıyor!

Van'ın büyük bir eksikliğini tamamlayacak olan Van AVM, 15 Aralık tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacak. Bir kişinin istihdamı için, yaklaşık 50 bin dolarlık yatırıma mal olduğu belirtilen Van AVM'de artık son rötuşlar yapılıyo

VAN 28.11.2015 10:52:56 0
15 Aralık
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: M. Selim KURT

Global Yatırım Holding tarafından inşa edilen Van AVM'nin, Van'ın ekonomisine hareketlilik kazandırması bekleniyor. İranlı turistlerin de Van AVM nedeniyle kenti daha çok tercih edeceği belirtiliyor.

Kiralama ve yönetimi JLLTürkiye tarafından yürütülen ve bünyesinde 95 mağaza bulunacak olan Van AVM, iç ve dış ticareti artıracak, aynı zamanda TÜİK tarafından kısa süre önce açıklanan işsizlik verilerinde üst sıralarda bulunan Van'ın istihdam sorununa da katkı sağlayacak.

İlk etapta bin kişi civarında istihdama zemin hazırlayacak olan Van AVM'de bir kişilik istihdam yaratma bedelinin ise yaklaşık 50 bin doları bulduğu kaydediliyor.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Van AVM'nin istihdama doğrudan katkısının yanı sıra dolaylı katkısının da büyük olacağını vurguladı. Bensel; "Kente özellikle İran'dan gelenler zengin marka karmalarının aynı alanda toplandığı bir AVM beklentisinde olduklarını dile getiriyorlar. Onlar kentimize bu yatırım ile daha fazla gelecekler. Geldiklerinde tabi ki Van'ın meşhur tatlarını tadıp, ülkelerine götürecek, yöresel ürünleri alacak, cadde mağazalarını ziyaret edecekler. Böylelikle işletmeler büyüyecek, istihdam daha da artacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -