13 bin TL bulunmazsa karanlığa gömülecek

Ağrı merkezde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendilerine tutulan 2 odalı bir evde 4 kişilik ailesi ile birlikte kalan baba Orhan Kılıç, yaşadığı göz problemi nedeniyle görme yetisini kaybetmek üzere.

VAN 27.12.2013 15:24:35 0
13 bin TL bulunmazsa karanlığa gömülecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ağrı'da, 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla 4 kişilik ailesine bakan Orhan Kılıç isimli yurttaş, 13 bin lira maliyeti olan göz ameliyatı masraflarını karşılayamaması durumunda görme yetisini kaybedecek. Valilik başta olmak üzere yardım başvurusunda bulunduğu her kurumdan olumsuz yanıt alan Kılıç, karanlığa mahkum olmak istemediğini belirterek, duyarlı kişi ve kurumlara çağrı yaptı. 

Ağrı merkezde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendilerine tutulan 2 odalı bir evde 4 kişilik ailesi ile birlikte kalan baba Orhan Kılıç, yaşadığı göz problemi nedeniyle görme yetisini kaybetmek üzere. Devlet hastanelerinde tedavi imkanı bulunmadığı için İstanbul'da özel bir hastanede yapılan kontrollerde ileri derecede görme problemi olduğunun belirlenmesi sonucu Kılıç'a gözlerine takılacak lenslerle ancak görme yetisini bütünüyle kaybetmekten kurtulabileceği söylendi. Fakat ihtiyaç duyduğu lenslerin kontak lenslerden farklı olarak göz yüzeyi yerine gözün içine yerleştirilmesi gereken ICL Torik olarak adlandırılan bir lens türü olması nedeniyle yapılacak ameliyat masraflarıyla birlikte Kılıç'tan 13 bin 200 TL tutarında bir tedavi masrafı istendi. 

'Kör olmak istemiyorum'

Fakat sahip olduğu Yeşil Kart'ın bu tedaviyi karşılamaması nedeniyle Kılıç karanlığa gömülmekle karşı karşıya. 5 yıldır iş bulamadığı gibi 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla ailesine bile bakmaya gücü yetmeyen Kılıç, karşılamadığı tedavi masrafları nedeniyle çareyi Ağrı Valiliği'ne ve Ağrı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmakta buldu.
Vakıftan hiçbir karşılık bulamazken, valiliğin kendisinden istediği hastanenin talep ettiği tedavi masrafına dair faturayı vermesine rağmen destek alamayan Kılıç, kör olmak istemediğini belirtiyor. 

'Hiç bir yerden olumlu yanıt alamadık' 

Eşinin gözlerinin gün geçtikçe daha da bozulduğunu belirten eşi Pınar Kılıç da, "Eşimi buradaki devlet hastanesine götürdüm. Hastane eşimi Erzurum'a sevk etti. Erzurum yapılan kontrolden sonra tek çarenin İstanbul'da bulunan özel bir hastane yapılacak tedavi olduğunu söylediler. Bu sefer o hastaneye gittik. Onlar da tek çarenin Almanya'dan lens getirtmek olduğunu söyledi. Lensin fiyatının ise 13 bin lira olduğunu söylediler. Bu paranın tamamlaması için birçok yardım kuruluşuna, Ağrı Valiliği'ne ve Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dilekçeler yazdık. Ama maalesef hiç birinden olumlu yanıt alamadık" diyerek eşinin tedavisi için yardım beklediklerini ifade etti.