“10 YIL İÇİNDE BÜYÜK BİR SIÇRAMA OLACAK“

134 fabrika ve 6 bin çalışana sahip olan, yıllık yaklaşık 5 milyon dolar gibi çok düşük bir seviyede ihracaat yapabilen Van Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 10 yıllık hedef belirlendi. Geçtiğimiz aylarda OSB Yönetim Kurulu Başkanlığ

VAN 27.11.2015 10:03:34 0
“10 YIL İÇİNDE BÜYÜK BİR SIÇRAMA OLACAK“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Umut TARHAN

"10 YIL İÇİNDE BÜYÜK BİR SIÇRAMA OLACAK"

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, şuanda 134 fabrika ve 6 bin çalışan ile hizmet veren OSB'nin 10 yıl içinde fabrika sayısını 500'e, çalışan sayısını da 30 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
OSB'nin gelecekte çok daha önemli bir pozisyona kavuşacağını anlatan Bozkurt, şu bilgileri verdi; "OSB'miz toplam 610 Hektar olarak planlanmış olup, 5 etaptan meydana gelmektedir. İlk 3 Etabımızın arsa tahsisleri gerçekleşmiş durumdadır. 4. Etabımızı,n Sanayi Bakanlığımızın kredilendirdiği, altyapı, elektirik, su ve yol ihalelerini 19 Kasım 2015'te gerçekleştirdik. Mart 2016 ortası veya sonlarına doğru altyapı inşaat işlerimiz başlamış olacak. Bizler de bu arada inşaallah 63 Hektarlık 4. Etap'taki arsa tahsislerimizi bedelsiz olarak çok cüzi bir katılım payı ile teslim edeceğiz. 5. ve 280 Hektardan oluşan etabımızın kamulaştırma işlemleri de bitti, Kamulaştırma işlemleri için çekilen kredileri ödemeye devam ediyoruz. Şu anda jeolojik etüt, altyapı, elektirik, parselasyon, imar ve ifraz işlemleri için proje hizmet alımı gerçekleştirerek makul olan en kısa zamanda alt yapı ve tahsis işlemleri yapılacaktır."

"300 FİRMA YATIRIM İÇİN BEKLİYOR"

OSB'nin geleceğinin parlak olduğunu ve bunu gören çok sayıda yatırımcının da yatırım için sırada beklediğini anlatan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurt, "Organize Sanayi Bölgemizin yeni etapları için yatırım yapmak amacıyla bekleyen yaklaşık 300 firmamız var. Bu firmalarımıza ve Van'a yatırım yapmak isteyen bütün firmalarımıza da inşaallah cevap olmaya çalışacağız, yer tahsisinde bulunacağız" dedi.

"VAN, STRATEJİK BİR KONUMA GETİRİLEBİLİR"
Van'ın gerek Avrupa ve gerekse Ortadoğu için merkezi ve stratejik bir öneme sahip konuma getirilebileceğini kaydeden Bozkurt, bunun için merkezi ve yerel iktidarın eş güdüm ve işbirliği içerisinde çalışması, bölgeler arası gelişmişlik farklarının ortadan kaldırılması ve ekonomik kalkınmayı hedefleme bağlamında yapılabilecek yasal düzenleme ve mevzuat değişiklikleri ile mümkün olabileceğine işaret etti.

"YATIRIM OLURSA VAN PATLAMA YAPAR"

Van'ın gelişmeye müsait bir kent olduğundan söz eden OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Van'dan tüm komşu ülkelere çok işlevsel, demir, kara ve havayolları için ciddi yatırımlar gerçekleşir ve iletişim ağları sağlanırsa kentimizde yıllık cirolar ve ihracat hacimleri adeta patlama yapar. Cirolar hem yurt içi hem yurt dışında yüzde 100'den çok daha fazla artar. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde, anlattıklarıma ilave olarak en önemlisi de, Türkiye toplumsal ve bölgesel sorunlarını çözer, toplumsal barışını gerçekleştirirse Van Türkiye'nin yatırım yapılabilecek illeri arasında en önemli ve en verimli il olacaktır. Kârlılık anlamında tahmin edilenin çok çok ötesinde bir kârlılık oranına ulaşacaktır diye düşünüyorum."

"İHRACAATIMIZ ÇOK DÜŞÜK"

OSB'nin gelecekte çok daha iyi konuma geleceğine inandığını belirten Bozkurt, OSB'nin gerçekleştirdiği ihracaat rakamlarının ise son derece düşük olduğunu kaydetti.

Bozkurt şunları söyledi; "İhracaat hacmimiz şu anda çok düşük. Tabi bu yurt içi için de geçerlidir. Çatışma ve şiddet ilk önce üreticiyi etkiliyor. Bu bağlamda üreticiler ciddi sorunlarla yüz yüze kalıyor. OSB'mizde yıllık 5 Milyon Dolar civarında gıda ve inşaat ürünleri şeklinde gerçekleşen ihracatımız söz konusu. Bu çok çok düşük bir rakam ama inşaallah bu rakamı çok daha fazla arttıracağız ve hep birlikte bu zorlukları aşacağız."

"HUZURA, SU VE HAVA KADAR MUHTACIZ"

Yatırımcılar olarak her şeyden önce, havaya ve suya ihtiyaçları olduğu kadar barış ve huzura ihtiyaçları olduğunun altını çizen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt son olarak şunları söyledi; "Bizim için herşeyden önemlisi barış ve huzur ortamının sağlanmasıdır. Buna ekmek kadar, su ve hava kadar muhtacız. Artık Türkiye çağdaş, demokratik ve evrensel normlara göre şekillenmiş, geniş ve kapsayıcı sivil ve demokratik bir anayasa ile bütün sorunlarını müzakere ve diyalog yolu ile çözebilen bir yolda yürümeyi çoktan hakkediyor. En önemli ve temel sorun olan Kürt sorunundan kaynaklı bütün problemlerini çözmüş, şiddetten, kaostan ve krizden arındırılmış bir Türkiye hepimizin özlemidir. Bu ortam sağlanırsa asıl ticaret hacmimiz o zaman patlama yapacaktır. Bu da hem kentimizi, hem ülkemizi kalkındıracaktır. Umudumuz ve beklentimiz bu yöndedir."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan