10 Nisan'a kadar dolu!

İran’da uygulanan 2 haftalık Nevruz tatili nedeniyle Van’a gelen İranlı turistler, turizme dönük iş yapan esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle de oteller tam kapasite ile çalışmaya başladı. Doluluk oranı yüzde 100'e ulaşan oteller

VAN 23.03.2017 10:20:12 0
10 Nisan
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Son yıllarda turizmde verimsiz dönem yaşayan Van'da, İranlıların kenti yoğun olarak tercih etmesi sevinçle karşılanıyor.

İran’a sınır olması nedeniyle İranlı turistler açısından diğer illere göre avantajlı olan Van, çok sayıda turisti ağırlıyor.

İranlılar hafta sonlarında, özel tatil günlerinde ve özellikle de yaklaşık 2 hafta süren Nevruz tatilinde yakın olmasından dolayı daha çok Van’ı seçiyor.

Bu nedenle de Van’da, özellikle alışveriş ve kimisi de ziyaret amacıyla gelen İranlılar, turizme dönük iş yapan esnaf için büyük bir potansiyel oluşturuyor.

OTELLER TAMAMEN DOLU

İran’daki Nevruz tatili nedeniyle gelen İranlılar sayesinde Van’daki tüm oteller şu anda tamamen dolu.

Elitte Word Hotel yetkilileri, 230 odanın tamamen dolu olduğunu söylediler. Bazı odalarda iki yatak bulunduğunu belirten otel yetkileri, Nisan ayına kadar tüm rezervasyonların dolu olduğunu ifade ettiler.

TURİST MEMNUN

Şu andaki turist akışının İran'daki tatilden kaynaklandığını ancak tatil bitiminde de otelin kapasitesinin düşmeyeceği yönünde umutlandıklarını belirten bir otel çalışanı, “Verdiğimiz hizmet ve Van’ın huzurlu ortamı onları kentimize doğru itiyor. İnşallah bundan böyle ortam daha da iyi olursa otellerimiz yine dolmaya devam eder. Diğer ülkelerden gelen yok, ama iç turizm de fena değil.” dedi.

Van’daki kötü hava koşullarından da yakınan otel çalışanları, gelen müşterinin bu nedenle dışarı çıkamadıklarını ifade etti.

10 NİSAN’A KADAR DOLU

Akdamar Oteli yetkilileri de, 147 odanın tamamının dolu olduğunu söyledi.

Çok yoğun olduklarını belirten otel çalışanları, alınan rezervasyonların 10 Nisan tarihine kadar olduğunu ifade etti.

İran’dan gelen grupların da 1-2 hafta için geldikleri, ancak, giden grupların yerine başka grupların geldiği belirtildi.

DİĞER ESNAF DA SEVİNDİ

İranlı turistler, turizme dönük iş yapan diğer esnafı da sevindirdi. Daha çok alışveriş için geldikleri için en çok memnun kalan kesimlerden biri de giyim eşyası, ev eşyası ve hediyelik eşya satan alışveriş merkezleri ve diğer küçük esnaf. Lokantalar, pastaneler ve eğlence merkezleri de yine çocuklarıyla birlikte gelen İranlılara hizmet sunuyor. Turizm şirketleri de sınıra gelen İranlıları kent merkezine taşıyor.

OLUMSUZLUKLAR

Bu yıl Van’da kötü hava şartları İranlı turistleri zorda bırakırken, bir de kazalar gelenlerin korkulu rüyası oluyor.

Daha önce de bazı kazalar yaşanırken, önceki gün de Özalp-Van karayolunda meydana gelen kazada 10 İranlı turist yaşamını yitirdi. Bu durum da diğer turistler üzerinde olumsuz etki yapıyor. Yetkililer, turistleri taşıyan şirketlerin daha dikkatli olmasını istiyor.

Özel Haber: Mürsel ÖNER