10 bin adım yürüyenlere ödül verildi

Van Tuşba İlçe Belediyesi ile Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü dolayısıyla düzenlenen “Her Gün 10 Bin Adım” yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

VAN 5.10.2018 11:43:15 0
10 bin adım yürüyenlere ödül verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Tuşba İlçe Belediyesi ile Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü dolayısıyla düzenlenen “Her Gün 10 Bin Adım” yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi.

Törene, Tuşba İlçe Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van İl Sağlık Müdürlüğü birim müdürleri, belediye ve sağlık çalışanları ile yarışmada dereceye girenler katıldı.

 

AMAÇ SAĞLIKLI BİR YAŞAM
Törende konuşan Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Hilal Adıgüzel, Tuşba Belediyesi ile ortaklaşa 5 günlük bir yarışma düzenlediklerini belirterek, amaçlarının sağlıklı ve mutlu bir hayat olduğunu söyledi.
Yarışmada dereceye girenlere teşekkür eden Adıgüzel, herkesi sağlıklı bir yaşam için araç kullanmak yerine, yürüyüş yapmaya davet etti.

 

“HASTALIKLARIN NEDENİ HAREKETSİZLİK”
Daha sonra konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye olarak sağlıklı yaşam için verdikleri hizmetlerden söz etti.
Obozite başta olmak üzere fizyolojik birçok hastalığın nedeninin hareketsizlik olduğunu ifade eden Özgökçe, bu durumu gözeterek ilçede yürüyüş yolları, koşu yolları ve bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.

 

YÜZMEİNİN ÖNEMİ
Van Gölü'ne de dikkat çeken Özgökçe, gölün kirlilikten kurtarılması ile birlikte kıyıda da yürüyüş yapılabileceğini ifade etti.  
Göldeki kirlilik nedeniyle yüzülecek yerlerin azaldığını söyleyen Özgökçe, bunun artırılması gerektiğine işaret etti.
Özgökçe, yüzmenin de sağlık açısından önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek, su altı dalışla ilgili bir okul açacaklarını ve eğitim vereceklerini kaydetti.

 

10 BİN ADIM ÖDÜLÜ 
Yapılan konuşmaların ardından, 10 bin adım yarışmasında dereceye giren 78 kişiye ödül olarak, birer çift spor ayakkabı verildi.
Ardından da tüm katılımcılar, günün anlamına uygun olarak göl kıyısında bir yürüyüş gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da alanda bulunanlara sağlık ile ilgili broşürler dağıtıldı.


10 bin adım yürüyenlere ödül verildi

buca escort