1. Van Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı

Van Ekonomist Dergisi tarafından 1. Van Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı yapıldı.

VAN 18.02.2014 14:30:21 0
1. Van Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ekonomist Dergisi tarafından 1. Van Ekonomi Forumu Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Şişli-Van Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısında konuşan Van Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun, ilde ilk defa düzenlenen forumun 28 Şubat tarihinde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) yapılacak olan toplantı ile başlayacağını belirterek, “İki gün sürecek olan forumda birçok etkinliğimiz olacak. Toplantımıza il dışından birçok işadamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi katılacaktır” dedi.

Van Ekonomist Dergisi’nin 9’uncu sayısından itibaren Türkiye genelinde yayın yapmaya başladığını vurgulayan Olgun, ”Şu anda il dışından 870 abonemiz var. Bu abonelerden 220’sine davetiye gönderdik. Şu ana kadar davetiye gönderdiğimiz 81 aboneden davetimize katılacaklarına dair teyit aldık. Ayrıca bazı sivil toplum kuruluşlarımız tarafından davet edilen iş heyetleri de ilimize gelecektir” dedi.

Van’a gelecek olan misafirlerin konaklama ve ulaşımının sağlandığını da ifade eden Olgun, “Misafirlerimiz için 225 oda ayarlandı. Bunun yanında ilimize gelen misafirlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için 3 yolcu otobüsü, misafirlerimizin havaalanından otellere taşınması için de 4 minibüs kiralandı. Ayrıca geliş gidişlerde misafirlere yardımcı olunması noktasında 15 personel görevlendirildi” şeklinde konuştu.

1. Van Ekonomi Forumu toplantısının yaklaşık 73 bin TL’ye mal olduğunu da sözlerine ekleyen Olgun, toplantının düzenlenmesinde maddi ve manevi destek sunan herkese teşekkür etti.

Toplantıya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, Van TSO Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, OSB Başkanı Necmeddin Çok, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Göksal Yarız, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Aziz Ercan Yıldızhan, MÜSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı Faruk Demir başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.