1 Şubat'ta ihaleye çıkılıyor

Yıllardır tam kapasite çalışamadığı için Van Gölü'nün kirliliğinde büyük pay sahibi olan arıtma tesisinin yerine, yeni atık su arıtma tesisi yapılacak.

VAN 3.01.2018 10:01:50 0
1 Şubat
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Arıtma tesisi tam kapasite çalışamadığı için günden güne kirlenmeye devam eden Van Gölü için iyi haber Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'ndan geldi. Bir süredir beklenen haberi paylaşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu; “Büyükşehir iftiharla sunar... Van Denizi artık kirlenmeyecek. 1.000.000 nüfusun kanalizasyonunu arıtacak yeni atık su arıtma tesisimizin ihalesi 1 Şubat 2018'de.” ifadelerine yer verdi.
Arıtma tesisinin yetersizliği ve belli başlı sebeplerden dolayı yıllardır kirlilik ile karşı karşıya kalan Van Gölü için sevindirici haber geldi. Kaynağı temin edilen yeni atık su arıtma tesisinin 1 Şubat 2018'de ihalesinin gerçekleştirileceği açıklandı.
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, “Büyükşehir iftiharla sunar... Van Denizi artık kirlenmeyecek. 1.000.000 nüfusun kanalizasyonunu arıtacak yeni atık su arıtma tesisimizin ihalesi 1 Şubat 2018'de.” paylaşımında bulunarak, gerekli adımların atıldığını aktardı.
Bir süre önce, yeni atık su arıtma tesisi yapılacağını belirten Vali Zorluoğlu, Van Gölü’nün kirlenmesine asla müsaade etmeyeceklerini söylemiş, mevcut atık su arıtma tesisinin yetersiz olduğunu dile getirmişti. Zorluoğlu, konuyu Cumhurbaşkanı ve Başbakana ilettiklerini, modern bir tesis projesi yaptıklarını, hükümetin de projeyi destekleyerek 100 milyon TL’ye yakın bir kaynak gönderdiğini açıklamıştı. Projeyle 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir tesisin inşasına başlanacağını belirten Vali Zorluoğlu, dün ki paylaşımında da ihalenin 1 Şubat 2018'de yapılacağını duyurdu. 
Haber: Umut TARHAN

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi